Bonaire

Zr. Ms. Zeeland stopt drugstransport in Caribische Zee

De Dash-8, het maritiem patrouillevliegtuig van de Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) detecteerde in de avond van 29 oktober tijdens een patrouille een verdachte ‘go-fast’ ten noordoosten van Bonaire. Het marineschip, de Zr. Ms. Zeeland, die al op de terugweg van hetCaribisch gebied naar Nederland was na haar term als stationsschip in de West, ontving bericht van het Reddings- en Coördinatie Centrum (RCC) van KWCARIB te Curaçao, over het verdachte vaartuig. De Zeeland heeft daarop haar koers verlegd en ter plekke aangekomen een go-fast aangetroffen met drie opvarenden. De Zeeland heeft direct de NH-90 helikopter en beide interceptors ingezet. De helikopter heeft waarschuwingsschoten op de ‘go-fast’ gelost om hen tot stoppen te dwingen. De opvarenden hebben daarop hun lading overboord gezet. Uiteindelijk is de ‘go-fast’ uitgeschakeld door de buitenboord motoren kapot te schieten. Bij een zoekactie zijn er twaalf balen met een totaal gewicht van ongeveer 600 kilogram met vermoedelijk cocaïne gevonden, die door de opvarenden overboord waren gegooid. De bemanning van de ‘go-fast’ is aan boord genomen en de balen verdovende middelen zijn in beslag genomen. De ‘go-fast’ was niet zeewaardig meer en is vervolgens tot zinken gebracht. Hierna is de Zeeland opgestoomd naar Curaçao en werden de verdachten en de balen drugs overgedragen aan de lokale autoriteiten. Vervolgens heeft Zr. Ms. Zeeland wederom koers gezet naar Nederland.

Bron en foto’s Kustwacht Caribisch Gebied

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo