Bonaire

Bouwmateriaal voor de wederopbouw van Statia is aangekomen

De eerste zending van bouwmateriaal voor de wederopbouw van Sint Eustatius, na het verstrijken van de orkanen Maria en Irma is aangekomen. De tweede zending is nu onderweg en zal het komende weekend de haven van Sint Eustatius bereiken. Het eerste transport werd veilig uitgevoerd onder begeleiding van het Korps Politie Caribisch Nederland.

Rocargo

De bouwmaterialen (voornamelijk hout, staal en zink) en de transportkosten worden gefinancierd door de Nederlandse Rijksoverheid. De wederopbouw zal in verschillende fasen plaatsvinden en op dit moment is deze gericht op de wederopbouw van huizen die het meest ernstig beschadigd zijn. Het wederopbouw project wordt beheerd en gecontroleerd door dhr. Raboen de Sanchez Pacheco, ondersteund door dhr. Van Heijningen, mw. Bennett,  dhr. Hook, mw. Francis en dhr. De Jong ,onder toezicht van waarnemend gezaghebber dhr. Woodley. Naast de werkzaamheden die door aannemers worden uitgevoerd, hoopt men via het project kleine reparaties te realiseren door middel van sociale initiatieven.

Op donderdag 2 November organiseert het Wederopbouw Team nog een bijeenkomst met een selecte groep van huiseigenaren, die materiële schade hebben geleden aan hun huizen. Zij zullen worden geïnformeerd over het proces van de wederopbouw van hun huizen in de tweede fase van het project. De waarnemend gezaghebber sprak onlangs de inwoners van het eiland toe via de lokale radio. In zijn verklaring verzocht hij huiseigenaren om samen te werken met het Wederopbouw Team, alsmede met de aannemers. “Ik weet dat veel huiseigenaren graag terug willen keren naar hun huizen voor de kerst periode. Ik heb aannemers gevraagd zich te richten op stevige wederopbouw, overeenkomstig de BES bouw-code. Dit is het belangrijkste doel”, verklaarde Woodley.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo