Bonaire

Bondigro supermarket schaft plastic tasjes nu al af

Bondigro gaat uit eigener beweging al over tot de indroductie van papieren zakjes. Foto: Bondigro
Bondigro Stop met plastic zakjes

Bondigro gaat uit eigener beweging al over tot de indroductie van papieren zakjes. Foto: Bondigro

Door Harald Linkels

Kralendijk- Cooperatieve supermarket Bondigro zegt uit eigener beweging reeds af te stappen van plastic zakjes en over te gaan op zakjes en boodschappentassen van papier. De discounter speelt hiermee in op de oproep van MPB-politica Daisy Coffie tot een verbod op het verstrekken van plastic zakjes en tassen in winkels en supermarkten.

“De plastic tassen op de groente- en fruitafdeling waren mij al langer een doorn in het oog. Ook bij de kassa’s wil ik geen plastic tassen meer”, zegt Bondigro directeur Ronald Schalker in een schrijven aan de pers.

Volgens Schalker is de oplossing simpel: “Op de groente afdeling komen papieren groentezakken te liggen. Velen zullen deze wel kennen van ‘vroeger’. Een bruine papieren zak met een groente en fruit afbeelding. Niet alleen beter voor het milieu, maar ook een veel leuker gezicht dan die witte plastic zakjes”, zegt de supermarktbaas.

Schalker zegt dat klanten bij de kassa ook een papieren zak kunnen kopen met handvaten. Deze tassen zullen 25 dollarcent kosten. Schalker zegt dat de supermarket de tassen bewust niet gratis mee wil geven. “Dit doen wij om mensen te blijven stimuleren om een eigen tas of krat mee te nemen naar de supermarkt”, zegt Schalker hierover.

Overigens verdwijnt de opbrengst van de verkochten tassen niet in de kas van de cooperatie. Schalker zegt dat de opbrengst van deze tassen zal worden gedoneerd aan de Sea Turtle Conservation Bonaire.

Deel dit artikel