Bonaire

Gezaghebber Rijna blijft optimistisch over Nederlandse steun

Gezaghebber Rijna zou mogelijkerwijs toch wat voelen voor het idee om kandidaat-gedeputeerden te onderwerpen aan een screening.
gezaghebber Rijna

Rijna verwacht, na een gesprek met premier Rutte en de nieuwe staatssecretaris van Koninkrijksrelaties, veel van de Nederlandse hulp op bijvoorbeeld het terrein van de infrastructuur.

Door Harald Linkels

Kralendijk- Gezaghebber Edison Rijna lijkt veel te verwachten van de nieuwe regering in Nederland als het gaat om zaken die voor Bonaire van belang zijn. Met name toont de Gezaghebber zich opgetogen over de bereidheid van Nederland ‘om knelpunten op te pakken zoals op het gebied van de insfrastructuur’.

Volgens de Nederlandstalige ochtendkrant Antilliaans Dagblad, had Gezaghebber Rijna als eerste de eerste bestuurder uit het Nederlands-Antilliaanse gebied de eer om een gesprek te hebben met premier Rutte en met de kersverse staatssecretaris Raymond Knops.

Rijna ziet positieve aanknopingspunten in het nieuwe regeerakkoord. Volgens Rijna is het van belang dat beide partijen inzet tonen bij het bereiken van zaken die voor het eiland van belang is.

Oud-politicus Jopie Abraham toont zich in gesprek met Bonaire.Nu beduidend minder optimistisch. “Uit ervaring weet ik dat papier erg geduldig is, als het gaat om zaken die Nederland zou willen doen”, aldus Abraham. Volgens Abraham heeft Nederland al bij de ondertekening van het slotakkoord in 2010 zwart op wit toegzegd achterstanden in de infrastructuur zoals het wegenet aan te pakken. “We weten allemaal wat daar van terecht is gekoment”, verzucht de oud-partijleider van de Partido Democratico Boneriano (PDB).

Deel dit artikel

Rocargo

RocargoRocargo