Bonaire

Bomen planten bij de nieuwe zoetwater wetland op 4 november

De diabaasafgraving bij de nieuwe gevangenis wordt ingericht als een permanente zoetwater wetland. Dit zal dan de eerste permanente zoetwater wetland op Bonaire zijn. De wetland zal gevuld worden met overtollig water van de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI). Volgens berekeningen heeft de RWZI een overschot van tussen de 10.000 en 30.000 kuub gezuiverd water per jaar, afhankelijk van de regenval.

Deze zoetwater wetland is ingericht om zo veel mogelijk vogels aan te trekken, het idee hiervoor kwam van Jerry Ligon, een bekende vogelkenner op Bonaire. De wetland is onlangs omheind, om de vogels te beschermen tegen wilde honden en om geiten en ezels buiten te houden. Op een geschikte plek zal een vogelkijk hut gebouwd worden.

Ter bescherming van de omheining zijn cactussen geplaatst bij de palen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van speciaal houten gereedschap: de chi-ku-cha.

Op zaterdag 4 november zullen 190 inheemse vruchtdragende bomen geplant worden. Wie mee wil helpen is van harte welkom vanaf 8 uur ’s morgens. Gereedschap, water en snacks zullen aanwezig zijn. U kunt zich hiervoor aanmelden via popbonaire@gmail.com.

Bron en foto : POP Bonaire

Deel dit artikelRocargo

Rocargo

Rocargo