Bonaire

Fundashon Lesa Ta dushi bezorgt boekenpakketten bij 17 families

Afgelopen zaterdag, 21 oktober, heeft de stichting Fundashon Lesa Ta Dushi boekenpakketten bezorgd bij 17 families. De stichting heeft het doel om de leescultuur op Bonaire te bevorderen en het lezen te stimuleren bij kinderen in de leeftijd van vier tot en met veertien jaar. Hiervoor organiseert de stichting diverse activiteiten. De activiteit van afgelopen zaterdag is gefinancierd door Corporate Citizen Ship van RCN.

Alle families hebben een tas ontvangen met 5 boeken, eenvoudige leesbrieven en een folder met informatie en tips voor de ouders. Het doel van de activiteit was om zowel de ouders als de kinderen bewust te maken van hoe belangrijk het voor de ontwikkeling van kinderen is om te lezen.

De stichting heeft bij deze activiteit de hulp ingeroepen van een aantal bekende mensen om de boekenpakketten uit te delen. Zaterdag zijn Evert Piar, Aimed Ayubi, Boi Antoin, Gilbert Isabella, Jona Chirino, Esmeralda Huerta en Addo Stuur bij de families langs geweest om de tassen met boeken aan de kinderen te geven. Het bestuur van de stichting Fundashon Lesa Ta Dushi wil iedereen die heeft meegeholpen hartelijk danken voor hun hulp bij deze activiteit die belangrijk is voor de toekomst en het welzijn van de kinderen.

Ook wil de stichting dank zeggen aan de Fundashon Alzheimer Bonaire, die de actie heeft gesponsord door het boek ‘Welo ta lubidá’ aan de kinderen cadeau te doen.

Fundashon Lesa Ta Dushi zal doorgaan met activiteiten om iedereen bewust te maken van hoe belangrijk het is om boeken te lezen.

Deel dit artikel