Bonaire

Vooruitstrevend KLA mobile helpt Bonaire vooruit

Telbo logo

Telecombedrijf TELBO sluit vandaag als zevende mijlpaal in twee jaar zijn vierduizendste Kla Mobile klant in zijn armen. “Een geweldige prestatie”, stelt general manager Gilbert de Bree, “zeker met het oog op het feit dat de kleine lokale mobiele markt op Bonaire vrijwel verzadigd en hoog competitief is. Het betekent dat we het in die twee jaar dat we bestaan enorm goed hebben gedaan en de inwoners van Bonaire zeer tevreden zijn over de service die we leveren. Het is ook een pluim voor onze medewerkers die iedere dag opnieuw klaar staan om onze klanten de best mogelijke service te verlenen.”

TELBO besluit in 2010 een mobiele concessie aan te vragen. Na drie jaar hard werken aan de business case voldoet het toonaangevende telecommunicatiebedrijf aan alle voorwaarden en kent het Agentschap Telecom (AT) in Nederland in januari 2013 de concessie toe.

In voorbereiding op deze toekenning gaat TELBO al in 2011 met SETAR, de grootste operator op Aruba, in gesprek. SETAR blijkt geïnteresseerd en in 2014 tekenen de beide telecomondernemingen een samenwerkingsovereenkomst. TELBO start meteen met de aanschaf van het mobiele netwerk en de werkzaamheden om de ICT-systemen van SETAR beschikbaar te maken voor de mobiele realisatie van Kla.

Op 19 juni 2015 is Kla Mobile een feit en heeft Bonaire niet alleen voor het eerst in zijn geschiedenis, maar ook als een van de weinigen in de regio de beschikking over zijn eigen LTE (Long Term Evolution) netwerk. De lancering van dit ‘state of the art’ derde mobiele netwerk wordt dan ook groots gevierd en dankzij de grote inzet van alle betrokkenen slaat Kla Mobile in als een bom. De gloednieuwe Kla store kan de aanwas van nieuwe klanten nauwelijks aan en Kla Mobile groeit binnen een jaar uit tot een geduchte concurrent ondanks het feit dat de kleinschalige markt van Bonaire een mobiele telefoniedichtheid kent van 130%.

Vanwege het grote succes voert Kla Mobile in de tweede helft van 2016 een upgrade van het netwerk uit met snelheden die zelfs wereldwijd zijn weerga niet kennen. Naast de upgrade naar 50 mb LTE lanceert TELBO ook meteen zijn Kla Hybrid service. Een innovatief half pre- en postpaid product dat klanten met smartphones de mogelijkheid biedt om de kosten te controleren en indien gewenst te beperken. Kla Mobile zet daarmee als eerste de trend in de wereld van de mobiele telefonie op Bonaire.

En dat is nog niet alles. Data king Kla biedt mede naar aanleiding van zijn tweejarig bestaan niet alleen Kla Mifi, je eigen mobiele internetverbinding, maar ook Kla Carfi, internet voor in de auto, waarmee het bedrijf de enorme datagroei op het internet, de bereikbaarheid en mobiliteit van zijn klanten op Bonaire ondersteunt, faciliteert en verhoogt.

Als klapper op de vuurpijl ten slotte behaalde Kla Mobile recentelijk maar liefst zijn zesde mijlpaal en succes. Door het plaatsen van antennes bij Slagbaai en Washingtonpark biedt de mobiele netwerkprovider Kla namelijk als enige op Bonaire inwoners en toeristen nu 99,9% geografische en demografische dekking. Zo zorgt TELBO ervoor dat Bonaire zich economisch kan ontwikkelen en verder vooruit gaat.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo