Bonaire

Bonaire onder de Top 100 duurzame bestemmingen

Kralendijk –  Voor de derde keer is op de Wereld Toerisme Dag de Top 100 Duurzame Bestemmingen bekend gemaakt en voor de twee achtereenvolgende keer komt Bonaire voor op de deze lijst.

De prijzen zijn een erkenning voor de inspanningen voor verantwoordelijke en duurzame toeristische initiatieven van toeristische bestemmingen. Degenen die voordrachten hebben gedaan, moesten uitgebreide informatie verschaffen over de bestemming en diens inspanningen om zichzelf en de stakeholders duurzamer te maken voor de bezoekers, de lokale gemeenschap en de wereld. Er moest informatie worden verschaft over de mate waarin de bestemming voldeed aan de 15 hoofdcriteria van de ‘Green Destinations Standard’. Er werden 155 nominaties uit 57 landen ontvangen. Alle voordrachten werden beoordeeld door experts van het ‘Green Destinations Top 100 Team’ en door leden van de speciale Top 100 Selectiepanel die bestond uit meer dan 60 experts op het gebied van duurzame toerisme.

Het ‘Top 100’ initiatief is erop gericht om erkenning te geven aan toeristische bestemmingen die hard hun best hebben gedaan om zich te onderscheiden en duurzaamheid serieus nemen. Niettemin is geen enkele bestemming volledig duurzaam. In alle geselecteerde bestemmingen blijven er belangrijke kwesties waar oplossingen voor moeten worden gevonden. Omdat gegevens ontbreken, is thans in deze wedstrijd geen rekening gehouden met koolstofuitstootdata door reizigers. Echter, Green Destinations geeft reizigers het advies om langeafstandsreizen te vermijden en hun koolstofuitstoot op een adequate wijze te compenseren.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo