Bonaire

Oranje Fonds verlengt aanmeldingstermijn voor Appeltjes van Oranje

Organisaties op de Cariben krijgen extra tijd

Organisaties op de Cariben krijgen extra tijd om zich aan te melden voor de Appeltjes van Oranje 2018 van het Oranje Fonds. Orkaan Irma heeft enorme impact gehad op de eilanden en daarom verlengt het Oranje Fonds de aanmeldingstermijn tot en met 8 oktober. Het thema van de Appeltjes van Oranje dit jaar is ‘Jong en sociaal ondernemend’.  Dat betekent dat sociale initiatieven die gestart zijn door mensen onder de 35 jaar dit jaar kunnen meedingen naar de prijzen. Aanmelden kan via www.oranjefonds.nl/appeltjes. Jaarlijks in mei reikt Koningin Máxima de prijzen uit op Paleis Noordeinde in Den Haag.

Rocargo

De prijsuitreiking draait ieder jaar om een ander thema. Het Oranje Fonds laat graag zien dat ook jonge mensen het initiatief nemen om problemen in de samenleving aan te pakken. Daaruit ontstaan prachtige initiatieven. Daarom heeft het Fonds ervoor gekozen de spotlight dit jaar te zetten op de projecten die zijn gestart door deze jonge mensen. Denk aan jongeren die een project zijn gestart om eenzaamheid onder ouderen aan te pakken of om kansarme leeftijdsgenoten een betere toekomst te bieden.

Criteria

Projecten die dit jaar kans willen maken op een Appeltje van Oranje moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet de initiatiefnemer 35 jaar of jonger zijn, het project zich richten op het verbinden en betrekken van groepen kwetsbare mensen en vrijwilligers inzetten voor bij de aanpak.  Alle criteria voor deelname zijn te vinden op  www.oranjefonds.nl/appeltjes. In eerste instantie konden organisaties op de Cariben zich t/m 29 september aanmelden. Omdat meerdere eilanden zwaar getroffen zijn door orkaan Irma en dit grote impact heeft gehad op het Caribisch deel van het Nederlands Koninkrijk heeft het Oranje Fonds besloten de aanmeldmeldingsperiode te verlengen t/m 8 oktober.

Prijzen

De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks uitgereikt aan drie initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden of die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de maatschappij. Alle winnaars van een Appeltje van Oranje krijgen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro. Jaarlijks reikt Koningin Máxima de prijzen uit.

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt sociale projecten in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Jaarlijks steunt het met zo’n 30 miljoen euro duizenden initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds. Dit jaar bestaat het Oranje Fonds 15 jaar.

Deel dit artikel