Geen categorie

Barracudas kijken terug op een geslaagd toernooi

Barracudas kijken terug op een geslaagd toernooi

Afgelopen weekend is er voor de tweede keer een waterpolo toernooi gehouden op Bonaire. Het toernooi was georganiseerd door de zwem en waterpoloclub de Barracudas. De wedstrijden vonden plaats in zee naast de Noordpier.

Er vonden wedstrijden plaats in verschillende leeftijdsgroepen, van Minipolo tot 12 jaar, U 14, U 16 en Senioren. Daarnaast werd Beachpolo geintroduceerd waarbij 3 sets worden gespeeld en de wedstrijd bij een totaalstand van 6 punten voorbij is.

Barracudas kijken terug op een geslaagd toernooi

Elke wedstrijd was een spectakel om te zien en al snel werd het publiek duidelijk waarom dit één van de zwaarste sporten ter wereld is. Er is veel fysiek contact in het water en er mag flink om de bal gevochten worden. Regelmatig verdwenen er sporters onder water en al snel bleek dat de senioren en U14 teams uit Curaçao sterker waren en meer wedstrijdervaring hadden. Maar de teams uit Bonaire hadden duidelijk meer uithoudingsvermogen en waren meer gewend aan het spelen in de zee.

Barracudas kijken terug op een geslaagd toernooi

De wedstrijden van de mini waterpolo en beachpolo waren keer op keer het hoogtepunt van het toernooi. De twee jeugdteams waren enorm aan elkaar gewaagd en dat leidde tot spannende wedstrijden waar Bonaire een aantal keer kon winnen.

In de categorie U 16 staken de Bonairiaanse sporters met kop uit boven het team van Curaçao, hier werd met 16-0 gewonnen. Bij U 12 werd er twee keer gelijk gespeeld en de laatste zeer spannende wedstrijd werd door het team uit Bonaire gewonnen.

In U 14 en bij de senioren was Curaçao duidelijk sterker.

Simone Sweers, organisator van het toernooi zegt zeer tevreden terug te kijken en was blij te zien dat de jeugd gaandeweg het toernooi steeds beter ging presteren. Ze geeft aan dat wedstrijdervaring enorm belangrijk is voor de kinderen. Verder was zij blij met de aanwezigheid van twee gedeputeerden tijdens de opening van het toernooi. Beide mannen waren onder de indruk van het evenement en blij verrast met de hoeveelheid jeugd die betrokken is bij deze sport. Zij gaven aan hun uiterste best te gaan doen om de club een eigen wedstrijdbad te geven.

Deel dit artikel