Bonaire

Registratie verplicht voor gastleerlingen uit St Maarten

Kralendijk – In verband met de wederopbouw van Sint Maarten als gevolg van de ravage van orkaan Irma, kunnen vele leerplichtige kinderen daar nog niet naar school. Een aantal van deze kinderen worden op Curaçao opgevangen en volgen daar onderwijs.

De leerplichtige kinderen die op Bonaire door hun familie worden opgevangen, dienen op Bonaire onderwijs te volgen. Zodra een leerplichtig kind zich op Bonaire bevindt, geldt de Leerplichtwet BES.

Om onderwijs op Bonaire te kunnen volgen, dienen de volgende procedures gevolgd te worden:

  • De ouders/verzorgers moeten zich melden bij de leerplichtambtenaar voor het laten registreren van het leerplichtige kind als gastleerling op een school.
  • Na voltooiing van de registratie, ontvangen de ouders/verzorgers een “bewijs van gastleerling” van de leerplichtambtenaar.
  • Met dit bewijs kan er gemeld worden bij een school.

Met de basisscholen en de SGB is afgesproken dat er voor aanmelding een “bewijs van gastleerling” nodig is. Mochten de ouders/verzorgers dat bewijs niet hebben, worden deze doorverwezen naar de leerplichtambtenaar.

Voor meer informatie kunt u ook terecht bij de leerplichtambtenaren: mw. Jemima Martis voor basisscholen en dhr. Onnie Emerenciana voor de SGB. Contactgegevens van de leerplichtambtenaar: Directie Samenleving en Zorg te Kaya Neerlandia 41, telefoonnummer 7172211 of per e-mail leerplicht@gmail.com.

Deel dit artikel