Bonaire

Brede school Papa Cornes houdt boek “preventie pesten op school” ten doop

Brede school Papa Cornes houdt boek "preventie pesten op school" ten doop

Op vrijdag 8 september heeft de Brede School Papa Cornes op unieke wijze het boek ‘Preventie Pesten Op School’ ten doop gehouden.

Wij praten over pesten als een kind zichzelf er niet tegen kan verdedigen. Als het pesten plaatsvindt, voelt het kind zich heel onzeker en alsof hij alleen staat. De pester wil bereiken dat de ander onzeker wordt zodat hij door kan gaan met pesten’, zo vertelde onderwijsgedeputeerde Edsel Cecilia aan de aanwezige kinderen en ouders.

Om het pesten te verminderen is het goed als het gepeste kind alles wat hij aan de pester zou willen vertellen, opschrijft en dat hij aan de pester zegt hoe hij zich voelt en wat hij denkt als de ander hem aan het pesten is. Dit zorgt ervoor dat de pester minder overwicht heeft’, aldus gedeputeerde Cecilia.

Volgens de gedeputeerde is het toe te juichen dat het managementteam van de Brede School Papa Cornes heeft besloten om deze methode om het pesten aan te pakken in te voeren. Namens het Bonairiaanse eilandsbestuur feliciteerde gedeputeerde Edsel Cecilia de directeur van de Brede School Papa Cornes, mw Patricia Angela en hij wenste de groepsleraren, het managementteam, de leerlingen en de ouders veel succes toe met de methode en dat uiteindelijk alle leerlingen er bewust van worden wat pesten inhoudt en dat zij zich er krachtig tegen zullen verzetten.   

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo