Bonaire

Rode Kruis Bonaire coördineert alle inzamelingsacties voor de Bovenwinden

Rode Kruis Bonaire coördineert alle inzamelingsacties voor de Bovenwinden

Op maandag 11 september organiseert het Rode Kruis een actie waarbij alle inwoners van Bonaire artikelen kunnen brengen waar de slachtoffers op de Bovenwinden – Saba, St Eustatius en St maarten – behoefte aan hebben.

Het Rode Kruis heeft een officiële lijst met benodigdheden ontvangen van de autotiteiten op St Maarten. Alle Bonairiaanse inwoners kunnen deze artikelen op maandag 11 september, vandaag dus, tussen 18:00 u. en 21:00 u. ‘s avonds inleveren bij de Sporthal aan de Kaya Amsterdam.

Er kunnen ook financiële donaties gedaan worden op het bankrekeningnummer van het Rode Kruis Bonaire MCB 10347704 met als vermelding ‘Ayudo Isla Riba – Hulp aan de Bovenwinden’.

De lijst met benodigdheden bestaat uit artikelen voor baby’s, kinderen, volwassenen, artikelen voor de persoonlijke hygiëne, medicijnen en andere producten voor de eerste levensbehoeften.        

Baby’s en kinderen:

Voor baby’s en kinderen is er behoefte aan pampers, babymelk, kleren en schoenen, babyvoeding zoals Gerbers, vochtige doekjes (wipes), babyflesjes, kinderbekertjes, dekens, sokken en regenjasjes voor baby’s.

Volwassenen:

Voor volwassen zijn er kleren, schoenen, handdoeken, lakens, kussens, muggennetten, reddingsvesten, regenlaarzen en regenjassen nodig.

Artikelen voor de persoonlijke hygiëne:

De artikelen voor de persoonlijke hygiëne die men nodig heeft, zijn: tandpasta, tandenborstels, maandverband, tampons, zeep, douchegel, deodorant, verzorgingscrème, wc-papier, scheerschuim, crème tegen insectenbeten, wegwerphandschoenen, EHBO-koffertjes, afvalzakken, wasmiddel, schoonmaakspullen, bleekmiddel en ‘handsanitizer’.

Rocargo

Medicijnen:

Medicijnen waar men behoefte aan zal hebben, zijn: paracetamel voor volwassenen en kinderen, ibuprofen, tylenol, laxeermiddel, hydrocortisone-crème, hoest- en griepdrankjes, anti-diarreemiddel, calamine cream, verband, antihistamine, pepto bismol, wondontsmettingsmiddel (bv neosporin), vochtige doekjes, neosporin, ontsmettingsalcohol,

oral rehydration salts, vitamines, mineralen en antibiotica.

Andere producten:

Andere producten die men zeker nodig heeft, zijn: vlees en groenten in blik, baterijen, ‘powerbank’, zaklampen, andere soorten noodlampen, gereedschap, slaapzakken, voer voor katten en honden, water, tuna, rijst, sap, meel, stroop, zout, suiker, olie, crackers, noten, pasta, spagetti, cornflakes, soep in blik, koffie, thee, plakband, blikopeners (handmatig) en waterbestendige etensbakken.

Het calamiteitenteam, het Bonairiaanse eilandsbestuur en het Rode Kruis danken alle inwoners voor hun bereidheid om te helpen bij deze actie. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo