Bonaire

Rode Kruis Bonaire coordineert inzamelingsactie Sint Maarten

Het Rode Kruis op Bonaire zal de hulpacties na orkaan Irma coördineren.

Het Rode Kruis op Bonaire zal de hulpacties na orkaan Irma coördineren.

Door Harald Linkels

Kralendijk- Het Rode Kruis op Bonaire zal de hulpacties van burgers op het eiland voor de getroffenen op de Bovenwinden, en dan met name het zwaar getroffen eiland Sint Maarten, coördineren. Dat laat de organisatie in een gisteravond uitgegeven persbericht weten.

Vandaag, 11 september, is er een grote inzamelingsactie waarbij spullen gedoneerd kunnen worden. Het verzamelpunt voor de spullen is de sporthal aan de Kaya Amsterdam. De spullen kunnen er tussen 6 en 9 vanavond worden ingeleverd.

Het Rode Kruis zegt inmiddels lijsten te hebben ontvangen van zaken waar vooral behoefte aan is. Dit is zeer uiteenlopend. Inderdaad lopen de benodigdheden uiteen van benodigdheden voor babies en jonge kinderen tot powerbanks voor het opladen van mobiele telefoons en voer voor de honden en katten op het eiland.

Als het gaan om de jongsten op het eiland is er een grote behoefte aan luiers, babymelk en babyvoeding maar ook aan voedingsflesjes en kinderkleding.

Voor volwassenen wordt vooral gezocht naar zaken als kleding, hoofdkussens, muskietennetten en regenjassen. Ook is er een grote behoefte aan zogenaamde hygiënische artikelen zoals maandverband, deodorant, WC-papier, creme tegen insectenbeeten en dozen voor eerste hulp.

Ook aan houdbare levensmiddelen is een grote behoefte. Hiervoor kan eigenlijk alles worden afgeleverd bij de sporthal. Hierbij kan volgens het rode kruis worden gedacht aan pakken pasta, ingeblikte groenten, tonijn in blik, cornflakes, koffie en thee.

Verder is er een behoefte aan generieke medicijnen, zoals paracetamoltabletten, middelen tegen diaree, onsmettingsmiddel enzovoort.

Degenen die liever geld geven, kunnen dat doen via een storting bij de Maduro & Curiëlsbank (MCB), nummer 10347704 onder vermelding van “Ayudo Isla Ariba”.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo