Bonaire

MPB: Bonairedag dit jaar met gemengde gevoelens

Logo MPB

De Movementu di Pueblo Boneriano (MPB) had dit jaar gemengde gevoelens bij de viering van de Dia di Boneiru.

Door Harald Linkels

Kralendijk- Volgens politieke partij Movementu di Pueblo Boneriano (MPB) was de viering van de Dag van Bonaire er dit jaar één met gemengde gevoelens.

“Terwijl wij hier onze dag hebben gevierd, waren wij tegelijktertijd aan het bidden voor Sint Maarten, St Eustatius en Saba”, aldus een persbericht van de MPB. “Zij maken zeer moeilijke momenten door en ervaren heel veel schade aan gebouwen en huizen. Het zal tijd kosten om alles weer op te bouwen dat door de orkaan Irma is vernietigd” volgens de blauwe partij.

Volgens de MPB is dit het moment waarop de bevolking van Bonaire zich moet beraden op de wijze waarop zijn hulp kunnen bieden aan de getroffen zustereilanden. “Iedereen moet voor zichzelf nagaan hoe wij anderen kunnen ondersteunen. Het spreekt vanzelf dat dit op bestuurlijk en politiek niveau moet gebeuren, maar het moet niet daarbij blijven. Bedrijven, instanties en burgers hebben ook een taak hierbij. Het is een verantwoordelijkheid van elk van ons om te helpen met datgene wat wij ons kunnen veroorloven”, vindt de MPB.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo