Bonaire

Sichting Maritiem Erfgoed overhandigt lespakket aan gezaghebber Rijna

Sichting Maritiem Erfgoed overhandigt lespakket aan gezaghebber Rijna

Mevrouw Xiomara Frans-Muller, opvoedkundig coördinator die de eerste zes lessen ‘Nabegashon na Skol – Zeilen op School’ heeft ontwikkeld, heeft een lespakket en een verslag over het wapen van Bonaire dat op 6 september 1986 officieel werd aangenomen, aan gezaghebber Rijna overhandigd.

Mw Frans-Muller vertelde aan de gezaghebber wat er allemaal behandeld wordt in de lessen. Zeilen op School is een educatief project van Stichting Maritiem Erfgoed Bonaire. Het is in elkaar gezet om leerlingen van groep 6 en 7 ( 9 – 11 jr.) te leren over het rijke maritieme erfgoed van de eilanden Aruba, Bonaire en Curacao.

De lessen zijn ontwikkeld om opgenomen te worden in de geschiedenislessen of in de lessen wereldoriëntatie. De onderwerpen zijn onder andere ‘Slecht weer en Schipbreuk’, ‘Zeehandel tussen de eilanden’, De Naam Stormvogel (ontdek de geheimen van het schip Stormvogel)’, ‘Hoe bouw je een boot’, ‘Contrabande’ en ‘Het Leven aan Boord van een Vrachtschip’.

De lessen zijn heel aantrekkelijk in elkaar gezet en kant en klaar voor gebruik door de leraren. Er zijn doe-opdrachten en een quiz die past bij het leerplan van de school. Het digitale ‘online’ materiaal bevat historische foto’s, ondersteunende beelden en video’s gebaseerd op interviews met zeevaarders en botenbouwers van de eilanden.

De lessen voldoen aan het DIM (Directe Instructiemodel). Dit is een onderwijskundig model speciaal ontwikkeld voor de scholen in het Rijk der Nederlanden. ‘Zeilen op School’ is gratis verkrijgbaar in het Papiamentu en het Nederlands voor leraren van groep 6 en 7.

Gezaghebber Rijna heeft mw Xiomara Frans-Muller bedankt voor de waardevolle informatie en als blijk van waardering heeft hij haar het wapen van Bonaire opgepind, in tegenwoordigheid van de secretaris van Stichting Maritiem Erfgoed, dhr Patrick Holian en mw Holian.     

Rocargo
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo