Bonaire

Oranje Fonds zoekt jonge ondernemende mensen voor Appeltjes van Oranje

Aanmelding voor jaarlijkse prijs van start

Vanaf vandaag kunnen organisaties op de Cariben zich aanmelden voor de Appeltjes van Oranje 2018 van het Oranje Fonds. Het thema van dit jaar is ‘Jong en sociaal ondernemend’.  Het Fonds zoekt dan ook projecten die zijn gestart door mensen onder de 35 jaar. Zij moeten zich inzetten voor het verbinden en laten meedoen van groepen (kwetsbare) mensen. Aanmelden kan tot 29 september via www.oranjefonds.nl/appeltjes. Jaarlijks in mei reikt Koningin Máxima de prijs uit op Paleis Noordeinde in Den Haag.

De prijsuitreiking draait ieder jaar om een ander thema. Het Oranje Fonds laat graag zien dat ook jonge mensen het initiatief nemen om problemen in de samenleving aan te pakken. Daaruit ontstaan prachtige initiatieven. Daarom heeft het Fonds ervoor gekozen de spotlight dit jaar te zetten op de projecten die zijn gestart door deze jonge mensen. Denk aan jongeren die een project zijn gestart om eenzaamheid onder ouderen aan te pakken of om kansarme leeftijdsgenoten een betere toekomst te bieden.

‘Nooit te jong’

Peter Douwes, directeur Oranje Fonds: “Wij komen steeds vaker projecten tegen die zijn opgezet door jonge mensen. Er komt een grote sociale energie vrij om kwetsbare mensen te helpen. Deze verhalen verdienen het om verteld te worden. Door de Appeltjes van Oranje dit jaar in het teken te zetten van deze doelgroep willen we andere jongeren inspireren zich ook in te zetten voor anderen. Je bent nooit te jong om een verschil te kunnen maken in de samenleving.”

Criteria

Projecten die dit jaar kans willen maken op een Appeltje van Oranje moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet de initiatiefnemer 35 jaar of jonger zijn, het project zich richten op het verbinden en betrekken van groepen kwetsbare mensen en vrijwilligers inzetten voor bij de aanpak.  Alle criteria voor deelname zijn te vinden op  www.oranjefonds.nl/appeltjes.

Prijzen

De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks uitgereikt aan drie initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden of die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de maatschappij. Alle winnaars van een Appeltje van Oranje krijgen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro. Jaarlijks reikt Koningin Máxima de prijzen uit.

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt sociale projecten in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Jaarlijks steunt het met zo’n 30 miljoen euro duizenden initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds. Dit jaar bestaat het Oranje Fonds 15 jaar.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo