Bonaire

Vervanging voor Rijksvertegenwoordiger Gilbert Isabella in 2018

Kralendijk- Rijksvertegenwoordiger Gilbert Isabella zal worden vervangen door een nieuwe kandidaat in 2018. Zoveel kan worden afgelezen van een brief Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gestuurd heeft aan de Nederlandse Tweede Kamer.

Vorige week ontstond onduidelijkheid over Isabella’s ambtstermijn aangezien hij naar zeggen zes jaar als vertegenwoordiger van het Koninkrijk werd benoemd, met de mogelijkheid om zijn contract voor een tweede termijn van 6 jaar te verlengen.

De termijn van 6 jaar leidde tot verhoogde wenkbrauwen want zoals eerder werd besloten is dat nieuwe kandidaten voor deze positie alleen maar 3 jaar zouden worden genoemd, met de mogelijkheid tot eenmalige vernieuwing. Deze eerste 3 jaar zou komende vrijdag ten einde komen. Er waren enkele suggesties gedaan dat Plasterk Isabella had willen helpen door hem te benoemen voor een periode van 6 jaar want beiden behoren tot dezelfde PVDA partij.

In zijn brief schrijft Plasterk dat ‘na zorgvuldige overwegingen’ is besloten dat Isabella zal blijven tot het einde van 2017 en zal helpen met een ordelijke overdracht van zijn werk naar een opvolger.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo