Bonaire

Sloop oude toren Flamingo Airport van start

Sloop oude toren Flamingo Airport van start

Het management van Bonaire International Airport NV (BIA) kondigt de aanstaande sloop van de oude roze toren van Flamingo International Airport aan.

De locatie van de oude Air Traffic Control toren voldoet niet aan de vastgestelde ICAO veiligheidsnormen. Reden waarom Bonaire alle steun van het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft ontvangen om een ​​nieuwe luchthavenverkeersleidingstoren te bouwen, welke in september 2017 officiëel in gebruik zal worden genomen.

Sloop oude toren Flamingo Airport van start

De nieuwe verkeerstoren op Bonaire

BIA vindt het treurig dit historische en iconische gebouw te laten gaan, wat voor veel mensen in en buiten Bonaire veel emotionele en sentimentele waarde heeft. De oude toren heeft het eiland Bonaire gedurende 42 jaar gediend en heeft een belangrijke rol gespeeld in de professionele groei van de luchthaven- en luchtvaartactiviteiten op Bonaire.

Vanaf 29 augustus 2017, tussen 23.00 en 6.00 uur wordt een begin gemaakt met de sloop van de roze Flamingo toren in Bonaire.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo