Bonaire

Gezaghebber Edison Rijna opent de uitkijktoren in het Washington Park

Gezaghebber Edison Rijna tijdens de opening van de toren

Afgelopen vrijdagmiddag is de uitkijktoren in het Washington Slagbaai National Park officiëel geopend voor het publiek. De toren werd in december 2016 gebouwd met financiële hulp van het zoutbedrijf Cargill en met fysieke hulp van de soldaten van de Charlie “Berencompagnie” 17 Painfbat uit Oirschot.

Gezaghebber Edison Rijna opent de uitkijktoren in het Washington Park

De groep soldaten in december 2016

Het was al jaren een wens van STINAPA om een uitkijktoren te bouwen. Cargill werd betrokken bij het idee omdat dit bedrijf de laatste jaren een sterke partner van STINAPA is geworden als het gaat om natuurbehoud. Cargill besloot het materiaal te doneren. Vervolgens werd het idee voorgelegd aan het Nederlandse leger en deze waren bereid het project in elkaar te zetten. De groep soldaten werkten in december 2016 drie en een halve dag met de rangers om de toren te realiseren.

Gezaghebber Edison Rijna opent de uitkijktoren in het Washington Park

Cargill medewerkers ware aanwezig bij de opening

De uitzichttoren werd vrijdag officiëel geopend door gezaghebber Edison Reina. Deze gaf aan als kind graag in het park te komen en hoopt dat de eilandskinderen ook veel van de natuur komen genieten en de natuur zullen helpen behouden.

Gezaghebber Edison Rijna opent de uitkijktoren in het Washington Park

De uitkijktoren is een extra attractie voor het park. Het staat ongeveer een kwartier rijden voorbij het Slagbaai huis en heeft uitzicht over de Saliña Slagbaai en op het hoogste punt van Bonaire, de Brandaris. Neem een verrekijker mee op je volgende bezoek aan het park want de Saliña Slagbaai zit vol vogels. Er zijn informatieborden op de toren geplaats waar je de verschillende vogels kunt identificeren. Gezaghebber Edison Rijna opent de uitkijktoren in het Washington Park

De toren zal helpen om meer vogelaars naar Bonaire te halen. Het Washington park is nog steeds de beste plek op Bonaire om vogels te spotten. Er zijn 80 soorten vogels gezien in het park. Cijfers van TCB geven aan dat zeker 16% van de toeristen naar Bonaire interesse hebben in vogels kijken. Vanaf de toren kun je de flamingo zien, de Carcara, de sterns die hun nesten maken, zandlopers, de lora en natuurlijk nog veel meer soorten.

Gezaghebber Edison Rijna opent de uitkijktoren in het Washington Park

Uitzicht op de Brandaris

Gezaghebber Edison Rijna opent de uitkijktoren in het Washington Park

 

1200
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo