Bonaire

Gezaghebber Edison Rijna verstrekt 50ste Microkrediet

Sheika

Kralendijk, 8 augustus 2017. Dinsdagochtend is het 50ste Microkrediet van Qredits Bonaire verstrekt aan ondernemer Sjaika Gonzáles door de gezaghebber Edison Rijna. Met deze investering kan mevrouw Gonzáles haar groeiambities voor haar onderneming ‘Twinkel Naschoolse opvang en huiswerkbegeleiding’ waarmaken. Qredits is sinds 2015 actief op Bonaire: startende en bestaande ondernemers kunnen hier tot $ 50.000,-  krediet lenen voor de start of groei van hun bedrijf.

Gezaghebber de heer Edison Rijna heeft vanochtend op het bestuurskantoor een symbolische cheque overhandigd aan ondernemer Sjaika. Sjaika is een lokale ondernemer die jarenlang in het onderwijs heeft gewerkt. Eindelijk heeft ze haar droom waargemaakt en is zij gestart met haar eigen naschoolse opvang en huiswerkbegeleiding. Met het Microkrediet wil zij groei realiseren. Ze zet het bedrag in voor inventaris en de inrichting van de opvang.

Qredits Bonaire heeft als doel om het ondernemerschap op Bonaire te versterken door kredieten tot $ 50.000,- aan te bieden aan (startende) ondernemers evenals coachingstrajecten. Qredits is eind 2015 gestart met een vestiging op Bonaire aan de Kaya Amsterdam 23, Kralendijk. Inmiddels zijn er 70 kredietaanvragen bij Qredits ingediend. Momenteel zijn er ruim 55 bedrijven gefinancierd met een Microkrediet en zijn diverse aanvragen nog in behandeling.

Naast het Microkrediet biedt Qredits ondersteuning aan startende ondernemers bij het schrijven van een ondernemingsplan. Dit kan met de e-learning Ondernemingsplan Schrijven (in 3 talen) of deelname aan de EigenBaas Avondschool. Qredits biedt tot slot coaching aan ondernemers aan middels een eigen coachpool.

De doelstellingen van 2017/2018 zijn om ongeveer 100 kredieten te verstrekken van $ 50.000,-,  ruim 200 aspirant-ondernemers te begeleiden bij opzetten van een eigen bedrijf en 250 scholieren het ondernemerschapsonderwijsprogramma Ik word Eigen Baas aan te bieden.

Meer informatie over Qredits Bonaire is te vinden op https://bonaire-nl.qredits.com/. De website is in twee talen beschikbaar: Nederlands en Papiamentu. Een kredietaanvraag kan eenvoudig via de website worden ingediend.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo