Bonaire

Perstour met gedeputeerde Hellburg-Makaai

Kralendijk – Afgelopen donderdag 13 juli vond er een perstour plaats waar de gedeputeerde Rolanda Hellburg-Makaai de pers de infrastructuur op Bonaire liet ervaren en zien. Met deze perstour, onder begeleiding van Pedro de Jongh (inspecteur infrastructuur) en Humphrey Figaroa (afdelingshoofd LVV), werd de pers op de hoogte gehouden omtrent de voorbereidingen die er getroffen worden ter voorbereiding op een orkaan. Daarnaast werd er ook uitleg gegeven over de renovaties van verschillende dammen, watermolens en putten.

Nos TV, Extra, Live 99fm en Bonfm hebben allen de uitnodiging voor deze perstour geaccepteerd. Zij hebben een lange en interessante route achter de rug. De route begon bij de tweede grootste dam van Bonaire, de Mona Passage. Van daaruit zijn de waterputten Wanapa, Flor di Cuba, Mexico, Kavula, Dos Pos, Fontein en Gurubu bezocht. In de regio “bara di karata” zijn er twee dammen en een waterput bezocht. De dammen Matthew, Magazina, Pachi, SGB en de dam van Gurubu kwamen ook onder de aandacht tijdens deze tour.

De pers ontving via sociale media tevens suggesties om bepaalde dammen te bezoeken die ook aandacht nodig hadden, Deze suggesties zijn bezocht en de gedeputeerde gaf aan hier ook aandacht aan te zullen besteden. Tijdens de perstour had de pers de mogelijkheid om vragen te stellen, foto- en filmopnames te maken. Dergelijke perstours die de besproken onderwerpen levendiger maken, komen niet vaak voor op Bonaire. De aanwezige pers was dan ook tevreden over dit initiatief. De gedeputeerde Rolanda Hellburg-Makaai kijkt terug op een geslaagde perstour en staat ervoor open om indien nodig, dit vaker te organiseren.

Deel dit artikel