Bonaire

Kunukero’s ontvangen certificaat deelname cursus productie kwaliteitsvlees

Kralendijk – Afgelopen zaterdag heeft het project POP – Plattelandsontwikkelingsplan Bonaire – certificaten uitgereikt aan de kunukero’s (landbouwers/veehouders) die deelgenomen hebben aan een cursus over wat er gedaan moet worden en hoe dat gedaan moet worden om kwaliteitsvlees te produceren. 

Gedeputeerde mw Rolanda Hellburg-Makaai, belast met Landbouw, Veeteelt en Visserij, die aanwezig was op uitnodiging van de organisatie, heeft tijdens haar toespraak naar voren gebracht dat de landbouw de aandacht begint te krijgen die ze verdient. Veel landen beginnen het belang van de agrarische sector in te zien. Ook het Bonairiaanse eilandsbestuur sluit zich hierbij aan. Het is de bedoeling van de Bonairiaanse overheid om de agrarische sector en de visserij te gaan reorganiseren en op die manier de nodige importantie te geven aan dit onderdeel van de economie dat al vele jaren achtergebleven is. Het is goed om op de hoogte te zijn van wat afhankelijk zijn van de import betekent. Als voorbeeld kan de import van groente uit Venezuela genomen worden gedurende de periode van acht maanden waarin de barkjes niet naar Bonaire gekomen zijn. Het is te hopen dat in de toekomst onze eigen kunukero’s hun producten zoals bananen, tomaten, paprika’s, watermeloenen, pompoenen, kleine komkommers, avocado’s en komkommers te koop kunnen aanbieden, aldus mw Hellburg-Makaai. Voor de groei van onze agrarische sector moeten wij ook werken aan de kennis van onze kunukero’s. We kunnen niet vast blijven plakken aan alleen de traditie, maar we moeten proberen nieuwe technieken te implementeren. Dat is dan ook de reden waarom het Bonairiaanse eilandsbestuur bijzonder blij is met dit soort initiatieven van de private sector, zoals in dit geval deze cursus voor kunukero’s. 

Tot slot heeft de gedeputeerde alle cursisten gefeliciteerd die deelgenomen hebben aan de cursus om een professionele veehouder te worden die kwaliteitsvlees kan produceren. Laat dit het eerste begin zijn op weg naar een schitterende toekomst voor onze agrarische sector en veeteelt.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo