Bonaire

Curaçao Testing Qualifications Board maakt professioneel software testen ook op Bonaire mogelijk 

eerste groep die de training volgde

eerste groep die de training volgde

WILLEMSTAD – Curaçao is een nieuwe professionele stichting rijker geworden. Op vrijdag 30 juni 2017 zag Curaçao Testing Qualifications Board (CTQB) het levenslicht. In de steeds veranderende ICT-sector is het van groot belang dat computersoftware veilig en betrouwbaar is en dat lokale professionals goed op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen deze branche. CTQB maakt het mogelijk om o.a. lokale ICT-ers op te leiden tot professionele software testers en middels het afleggen van een examen kan het ISTQB-certificaat verkregen worden dat internationaal erkend is. De CTQB richt zich nadrukkelijk zowel op Curacao als Bonaire, en wellicht later ook op Aruba en Suriname. In het bestuur van de CTQB zijn een tweetal personen, te weten Saida Ugueto en Erik van Veenendaal, woonachtig op Bonaire.   

Rocargo

CTQB werkt als lokale organisatie als onderdeel van de International Software Testing Qualifications Board (ISTQB) dat kantoor houdt in België. Wereldwijd zijn al 700.000 examens afgelegd en meer dan 500.000 ISTQB-certificaten uitgereikt aan professionele softwaretesters in 117 landen. ISTQB is in 2002 opgericht in Brussel als een samenwerkingsverband tussen Oostenrijk, Denemarken, Finland, Duitsland, Zweden, Zwitserland, Nederland en Engeland. Inmiddels zijn er 60 landen aangesloten bij deze organisatie en ook Curaçao is daar nu een onderdeel van.

De non-profit organisatie CTQB werkt lokaal nauw samen met ISACA Curaçao en heeft al 51 personen ISTQB-gecertificeerd tot professioneel software tester. Daarvan zijn 42 personen op Foundation niveau en 9 Agile testers. Het bestuur van CTQB bestaat uit: voorzitter Erik van Veenendaal, vice-voorzitter Cai Walters, penningmeester Jacques Heide, accreditatie commissaris Coen Terpstra en secretaris Saida Ugueto,  een mix van lokale inwoners van zowel Curaçao als Bonaire. Het e-mailadres van CTQB is: CuracaoTQB@gmail.com en geplande trainingen staan vermeld op de website www.isacacuracao.com.

Voorzitter Erik van Veenendaal: “Het doel van CTQB is om meer lokale personen professioneel op te leiden, zodat door middel van beter testen een bijdrage geleverd wordt aan de kwaliteit van software producten die op Curaçao en Bonaire ontwikkeld worden. De test professional zal door dit opleidings- en certificatieprogramma zijn kennis kunnen uitbreiden en het vakgebied software testen kan zich daardoor verder ontwikkelen op Curaçao en Bonaire. Alles staat of valt bij professioneel software testen om er voor te zorgen dat computersoftware betrouwbaar en veilig is. Dit is in de huidige technologische maatschappij van groot belang en daar willen wij ons steentje aan bijdragen.”

CTQB vz Erik van Veenendaal wordt gefeliciteerd door ISTQB President Galtierro Bazzana

het bestuur CTQB vlnr Jacques Heide, Saida Ugueto, Erik van Veenendaal, Cai Walters en Coen Terpstra

een ISTQB examen

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo