Bonaire

Veroordeling Bonaire voor mensensmokkel

Donderdag 6 juli 2017 werd de 47 jarige G.K.E.E. door het Gerecht in Eerste Aanleg veroordeeld wegens mensensmokkel tot een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk en met een proeftijd van 3 jaar.

Verdachte heeft in de periode augustus 2016 tot en met februari 2017 drie keer onderdak en voedsel geregeld voor mannen, die illegaal Bonaire zijn binnengekomen. Dergelijke hulp bieden aan illegaal op Bonaire verblijvende mensen is dus strafbaar en is aan te merken als mensensmokkel.

Vorige maand werd door het Openbaar Ministerie BES en ketenpartners het mensenhandelconvenant getekend. Het OM BES vindt het belangrijk dat er integraal wordt opgetreden tegen signalen van mensenhandel en mensensmokkel. Er hoeft dus niet altijd sprake te zijn van uitbuiting om te kunnen spreken van mensensmokkel, getuige de uitspraak van 6 juli 2017 door het Gerecht.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo