Bonaire

Stinapa Junior Rangers ronden hun opleiding af

Kralendijk – 32 Junior Rangers van de Stinapa Bonaire hebben vorige week vrijdag hun certificaat in ontvangst genomen. De jongeren hebben verschillende lessen gevolgd over de natuur, het duiken en de bestaande wetten ter bescherming van onze natuur zowel op het land als onder de zeespiegel. De Junior Rangers kennen verschillende rangen variërend van Adspirant, Kadet, Trooper, Deputy 1 en 2 gevolgd door Kapitein en ten slotte Commandeur, de hoogst haalbare positie.

Gezaghebber Edison Rijna heeft naar voren gebracht dat hij erg blij en trots is dat deze jongeren de verschillende rangen hebben behaald. ‘Deze Rangers zijn een voorbeeld voor andere jongeren hoe ze kunnen meehelpen onze natuur en onze dieren te beschermen en hoe ze meer kunnen leren over de natuur van ons eigen eiland. Bonaire is een voorbeeldeiland in de regio voor wat betreft natuurbehoud. Bonaire beschikt al jaren over haar eigen Marine Park die de derde plaats in de duikerswereld bekleedt. Wij moeten dus trots zijn op onze jongeren die in deze omgeving opgroeien zodat zij in de toekomst hun kennis met andere landen kunnen delen waar zij naar toe gaan om te studeren of te werken,’ aldus gezaghebber Edison Rijna tijdens de avond van de certificatenuitreiking van de Bonaire Junior Rangers.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo