Bonaire

Tijdelijk irrigatie systeem geïnstalleerd op Te Amo Beach

Kralendijk, 5 juli 2017 – Als onderdeel van het Beach Protection Project installeert Sea Turtle Conservation Bonaire (STCB) samen met WILDCONSCIENCE BV en het openbaar lichaam Bonaire een tijdelijk irrigatie systeem op Te Amo strand om de 50 green buttonwood bomen (een inheemse mangrovesoort), die in januari geplant zijn, te irrigeren.

 Deze week is een metalen watertank geïnstalleerd op Te Amo strand. Deze tank zal dienen als een reservoir voor het irrigatie systeem, om de bomen te bewateren totdat ze volwassen zijn.

 Naarmate de vegetatie groeit, zal het een natuurlijke heg vormen die de toegang tot het strand voor auto’s belemmert. Daarnaast zal de begroeiing lichtvervuiling van het vliegveld en de weg verminderen, en nestende schildpadden, zoals de bedreigde karetschildpad die haar eieren graag onder de begroeiing legt, helpen. Tot slot binden de wortels van de bomen het zand, wat ervoor zorgt dat het zand niet kan wegwaaien.

 Het Beach Protection Project is onderdeel van Ecologisch Herstel Lac gebied en Zuidelijk Bonaire: een project dat wordt gecoördineerd door het openbaar lichaam Bonaire en gefinancierd middels natuurgelden van de Nederlandse Overheid. Daarnaast zal Kite City het gebruik van de watertank toestaan tot de bomen volwassen zijn.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo