Onderwijs

Project Summerschool Stichting Lezen en Schrijven

Dit jaar organiseren wij voor de eerste keer een Summerschool voor kinderen van het primair onderwijs die volgend jaar naar de SGB gaan. Met dertig kinderen starten wij volgende week om twee weken lang met Nederlands spreken, luisteren en begrijpend lezen aan de slag te gaan.

De Stichting Lezen en Schrijven Bonaire wil met dit project, net als met de Mediabus en de Voorleesdag, de laaggeletterdheid op het eiland bestrijden.

Op maandag 10 juli begint de Summerschool met kinderen van bijna alle lagere scholen van het eiland. Het doel is hiermee ze nog een extra zetje te geven ter voorbereiding op het eerste schooljaar op de SGB.

Alle kinderen die met succes de Summerschool 2017 hebben doorlopen krijgen op de slotbijeenkomst op 21 juli een certificaat uit handen van de heer N. Oleana, namens de Rijksvertegenwoordiger en de heer A. Stuur, voorzitter van de stichting Lezen en Schrijven Bonaire.

De kinderen zullen – na de presentatie van hun eindproject – worden toegesproken door  Gedeputeerde Nina den Heijer van het Bestuurscollege van het Openbaar Lichaam Bonaire.

Deel dit artikel

RocargoRocargo

Rocargo