Bonaire

30 juni uiterlijke datum betaling 2de helft van de motorrijtuigenbelasting 2017

Kralendijk – Het openbaar lichaam Bonaire maakt hierbij bekend dat de uiterlijke datum van betaling van de tweede helft van de motorrijtuigenbelasting (MRB) 2017 30 juni 2017 is.

Elke persoon of instantie die op 1 januari 2017 één of meer motorvoertuigen op hun naam heeft staan, heeft een aanslag voor de motorrijtuigenbelasting voor het jaar 2016 ontvangen. Conform artikel 9 van de ‘Motorrijtuigenbelastingverordening Bonaire 2011’ bestaat de mogelijkheid om de belasting in twee gelijke termijnen te betalen. De tweede en laatste termijn dient uiterlijk 30 juni 2017 betaald worden.

U kunt de betaling via ‘online banking’ of via de loketfunctie bij de banken verrichten. U dient bij de betaling uw betalingskenmerk te vermelden. Indien u uw betalingskenmerk niet heeft, vermeldt u dan a.u.b. duidelijk uw kenteken, uw CRIBnummer of naam van de persoon op wiens naam het kenteken geregistreerd staat en periode. Dit is zeer essentieel zodat uw betaling goed verwerkt wordt.

Het belastingkantoor biedt u de mogelijkheid om de betaling kosteloos bij de Girobank te verrichten. Uw bankafschrift kunt u bewaren als betalingsbewijs. Wij raden u aan om deze bij de motorrijtuig te houden. Het openbaar lichaam Bonaire wil benadrukken dat conform de huidige wet- en regelgeving elk eigenaar van een motorrijtuig is verantwoordelijk voor het verzekeren van deze motorrijtuig.

Indien u in het bezit bent van één of meer motorvoertuigen en u heeft geen aanslag voor het betalen van Motorrijtuigenbelasting voor het jaar 2017 ontvangen, verzoeken wij u om uw aanslag bij de afdeling Financiën aan de Bulevar J.A. Abraham 17 op te halen. U kunt ook contact opnemen via telefoonnummer 717-5330 toestel 2610/2637/2624/2612 òf e-mail olb-belasting@bonairegov.com. 

Voor elk type motorvoertuig is er een prijs bepaald. De tarieven zijn als volgt:

Deel dit artikel