Bonaire

Ook MPB-fractieleider Daisy Coffie zegt partij nu de wacht aan

Het prominente partij- en tevens raadsid voor de MPB geeft de partij tot eind september om orde op zaken te stellen. Partido MPB
Daisy Coffie tijdens IPKO 2017

Het prominente partij- en tevens raadsid voor de MPB, hier te zien tijdens het recente Interparlementair Koniningrijksoverleg (IPKO) in Den Haag, geeft de partij tot eind september om orde op zaken te stellen. Partido MPB

Door Harald Linkels

Kralendijk- Alsof er geen eind komt aan de stroom slecht nieuws en de spanningen binnen het eilandelijke parlement en de partijen die daarin vertegenwoordigd zijn, heeft nu ook de prominente MPB-politica Desirée Coffie -tevens fractieleider van de MPB in de Eilandsraad- haar eigen partij de wacht aangezegd.

In een brief gedateerd op heden, 25 juni 2017, zegt Coffiee dat zij de partij tot 30 september de tijd geeft om serieus orde op zaken te stellen. “Ik moet tot mijn teleurstelling bekennen dat ook de MPB niet in staat is gebleken af te rekenen met de ‘oude’ politiek”, aldus Coffie in haar brief gericht aan partijvoorzitter Ibi Antonius.

Coffie zegt dat door alle interne strubbelingen en een gebrek aan structuur binnen de blauwe partij, raadsleden niet genoeg tijd en energie kunnen besteden aan datgene waar zij voor gekozen zijn, namelijk het werken voor het belang van de bevolking. De stap van Coffie moet zonder meer worden gezien als een motie van wantrouwen tegen partijleider Elvis Tjin-Asjoe, die ook binnen zijn eigen partij al geruime tijd niet meer onomstreden is.

De stap van Coffie volgt luttele dagen na het besluit van MPB raadlid Milena Silberie die haar zetel in de eilandsraad teruggaf aan de partij. Silberie zei ook al zich niet meer te herkennen in de lijn en de filosofie waarmee de partij indertijd was opgericht.

Rocargo
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo