Bonaire

Info Openbaar Ministerie inzake verdachte Clark Abraham

Bonaire 20 juni 2017 – Het Openbaar Ministerie BES heeft vandaag de verdachte Clark Abraham geleid voor de rechter-commissaris. Het OM meent dat het opsporingsonderzoek van KPCN voldoende ernstige verdenking heeft opgeleverd om de rechter-commissaris te vragen de voorlopige hechtenis te bevelen. Tegelijkertijd heeft het OM gevraagd om die hechtenis te schorsen onder zeer strenge voorwaarden. Voorwaarden die er met name op gericht zijn herhaling te voorkomen en die inhouden dat de verdachte zich onthoudt van contact met de aangevers, uit de buurt van de woning van zijn partner blijft die al enige tijd op een ander adres woont. Verder dat verdachte meewerkt aan rapportages. Onder die omstandigheden zou hij het verdere onderzoek en de strafvervolging dan op vrije voeten kunnen afwachten.

De rechter-commissaris heeft geoordeeld dat er weliswaar sprake is van een ernstige verdenking. Maar ook dat hij meent dat Clark Abraham zelf maatregelen moet en kan nemen om herhaling te voorkomen. En dat het daarom niet nodig is de door het OM gevraagde voorwaarden op te leggen.

Clark Abraham wordt zoals bekend verdacht van stalking, mishandeling, poging onttrekking aan het ouderlijk gezag van een minderjarige en huisvredebreuk en blijft ook verdachte.

Het onderzoek wordt voortgezet.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo