Bonaire

Havenmeester en KNMI geven advies aan eigenaren van kleine boten

WAARSCHUWING VOOR KLEINE BOTEN

Rocargo

Kralendijk – Vanaf vandaag dinsdag tot en met woensdag overdag, 20 en 21 juni, kunnen de effecten van een tropische cycloon verwacht worden in de gebieden rond Bonaire, aldus de KNMI, de Nederlandse meteorologische dienst.

Vandaag, dinsdag, en morgen, woensdag, kunnen sterke regenval en harde winden boven de 6-7 Bft (22 t/m 33 knopen) verwacht worden, die komen vanuit het noorden tot en met het zuidoosten met rukwinden tot 45 knopen. In de avonduren t/m woensdagochtend kan de wind toenemen tot 8 Bft (34 t/m 40 knopen).

De havenmeester en de KNMI adviseren vissers en personen die van plan zijn om vandaag en morgen de zee op te gaan om voorzichtig te zijn.

Er zal veel wind zijn met op zee golven van 3 tot 4 meter hoog. Het is daarom beter om de zee niet op te gaan.

Rocargo

Geadviseerd wordt om boten aan de kust goed vast te maken. Ook worden eigenaren van zeilboten en jachten geadviseerd om, indien noodzakelijk, deze naar de jachthaven te brengen. Als het systeem veranderingen vertoont, zal dit te zijner tijd meegedeeld worden.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo