Geen categorie

Eric de Jong neemt per 1 augustus a.s. afscheid als directeur van Krusada

Kaminda Lagun 191 – Vanaf 1 augustus a.s. zal Fundashon Krusada worden geleid door een nieuwe directeur. De heer Junny Josephina zal de directeurszetel overnemen van Eric de Jong.

Vanaf het jaar 2012 is Eric de Jong als directeur van Krusada bezig geweest met de opbouw van het huidige Krusada, een plaats waar een grote diversiteit aan doelgroepen wordt begeleid in hun leven met perspectief. “Met ons uitgebreid aanbod aan arbeidsprojecten bieden we de zwakkeren in de gemeenschap een plaats waar ze kunnen werken aan herstel en perspectief. Of het nu gaat om iemand met een licht verstandelijke beperking, iemand met een justitieel en/of verslavingsverleden, of dat het gaat om een lichamelijke beperking; als Krusada iets kan toevoegen in de groei van iemands persoonlijke traject, is men van harte welkom”. De afgelopen jaren is het aantal projecten en het aantal clienten/deelnemers flink gestegen. Het aantal mensen die wekelijks begeleiding krijgen bij Krusada is opgelopen tot zo’n veertig mensen. Daarnaast wordt er in de WalkIn in Antriol zorg geboden aan meer dan twintig dagelijkse bezoekers. Met een aantal woningen op het terrein aan de Kaminda Lagun biedt Krusada ook 24-uurs begeleiding, voor zowel mensen met een verslaving, als voor mensen met een justitieel verleden.

Eric: “Krusada heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een stabiele lokale stichting die zich in haar begeleiding richt op de lokale bevolking. Ons personeelsbestand is hierop ingericht. Alle clienten/deelnemers zijn bij Krusada op basis van een doorverwijzing van een andere zorgorganisatie. Samenwerking is voor ons een hele belangrijke peiler geworden. Vanuit deze stabiliteit heb ik begin dit jaar besloten om in het jaar 2017 de leiding over te dragen aan een volgende directeur. Het bestuur heeft hierin voortvarend gehandeld, wat een goede overdracht van de verantwoordelijkheid aan de heer Josephina mogelijk maakt. Met vertrouwen voor de toekomst van Krusada en Bonaire, mag ik de verantwoordelijkheid van een prachtig werk overdragen aan Junny”. 

Krusada heeft vanuit haar stabiliteit een grote toegevoegde waarde voor de toekomst van Bonaire. Deze toekomst zal worden ingegaan met een nieuw gezicht voor Krusada. De heer Junny Josephina. Vanaf 1 augustus a.s. treedt hij in de functie van directeur. Eric zal nog enige tijd verbonden blijven aan Krusada als adviseur van de nieuwe directeur, alvorens hij de organisatie definitief zal verlaten.

Deel dit artikel