Geen categorie

Caroa conferentie wordt dit jaar gehouden op Bonaire

Aankomende week organiseert de Nationale ombudsman Reinier van Zutphen, de negende tweejaarlijkse conferentie van de CAROA, “The Caribbean Ombudsman Association”. Het thema van de conferentie is “The Ombudsman-A Key Actor in the Quest for Good Governance/Challenges facing Modern Day Ombudsman”. Hieraan nemen meer dan 15 landen deel uit de Caribische regio. De conferentie duurt van 11 juni tot en met 13 juni en vindt plaats in het Courtyard Marriott Hotel in Bonaire.

Tijdens deze conferentie wordt onder andere gesproken over de issues en uitdagingen waar de ombudsmannen mee te maken krijgen in hun werk. Daarnaast zal gesproken worden over mensenrechten en gelijke kansen en behandeling. Uiteraard ligt de focus hier op het Caribische gebied. Ook wordt er een training gegeven over klachtbehandeling door de Queen Margaret University. De training wordt gesponsord door de International Ombudsman Institute (IOI)

De CAROA is opgericht in 2002 en heeft als een van de belangrijkste doelen het versterken van de ombudsmaninstituten in het Caribisch gebied. Dit doen zij door het netwerk in de regio maar ook daarbuiten te versterken en te onderhouden. Een conferentie als deze is een uitgelezen kans voor de ombudsmannen uit onze regio om kennis te delen en ervaringen uit te wisselen.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo