Geen categorie

Openbare Bibliotheek gaat door met activiteiten voor kinderen van de naschoolse opvang

Kralendijk, Een aantal kinderen van de naschoolse opvang van de wijk Amboina zijn onder leiding van Misorgia van Langeveld-Beaumont van de Openbare Bibliotheek op bezoek geweest bij ‘Fundashon Mariadal’ in verband met de Dag van de Verpleging. Het hoofd van de afdeling zorg, mw Idilse Goeloe, vertelde over de verschillende afdelingen van het ziekenhuis, zoals de Spoedeisende Hulp, de ambulancedienst, de Radiologie, de CT-scan, de Echo, de Mammografie, de Babyafdeling en de afdelingen voor gewone patiënten. Daarna bezochten ze de ‘Kas di Kuido’ (verzorgingstehuis voor ouderen).

In verband met de Dag van het Gezin op 15 mei heeft de Openbare Bibliotheek Bonaire een activiteit die handelde over het gezin georganiseerd met de middaggroep uit Antriol. De kinderen konden verschillende boeken inzien met het onderwerp gezin en er werd een korte uitleg gegeven over elk boek. Aan het eind hebben ze een familieboom en een fotolijst gemaakt en een kleurplaat over het gezin ingekleurd.

Ter afsluiting van de activiteitenweek is de Openbare Bibliotheek Bonaire samen met de kinderen van de naschoolse opvang van de wijk Nikiboko op bezoek geweest bij de SKAL in het kader van de Internationale Museumdag. Norwin Coffie, die belast is met het geven van rondleidingen in het SKAL-museum, heeft de kinderen verteld over de voorwerpen die te zien zijn in het museum. De kinderen genoten van wat ze te horen kregen van Norwin Coffie. Namens de Openbare Bibliotheek Bonaire wil mw Greta de Lanoy alle instanties bedanken die een bijdrage hebben geleverd om de activiteiten voor de kinderen te realiseren.

Deel dit artikel