Sport & Vrije tijd

Zwemmers van de Barracudas op dreef bij de Stingray Challenge op Aruba

 

Het afgelopen weekeinde heeft een delegatie van  9 zwemmers van de Bonairiaanse zwem- en waterpolo club de Barracudas meegedaan aan de Stingray Challenge op Aruba.

Met deze kleine delegatie zijn we in het algemeen club klassement geëindigd op de 4e plaats, achter Aruba Dolphins, Stingray en Vos (Suriname).

In het individueel puntenklassement werd Marcel Spruit overall 2e in de leeftijdsklasse 11-12 jaar. Een geweldige prestatie, omdat hij  met zijn 11 jaar een van de jongste zwemmers in deze categorie is. In totaal won hij 1 gouden, 4 zilveren en 5 bronzen medailles.

Voor Evy Witlox  (15 en ouder) waren er twee gouden medailles op de 100 en 200m rugcrawl. Op de 100m was dat goed voor een ticket voor de CCCAN (juni 2017, Trinidad) en op de 200m was het een nieuw meet record!!

Valentina van den Berge (9-10 jaar) zwom in haar eerste zwemwedstrijd al naar een bronzen medaille op de 100m rugcrawl. In dezelfde categorie  zwom Nicole Pedersen op alle afstanden haar persoonlijke records aan stukken! Bij de jongens was dit hetzelfde geval voor Basi Spruit, hij grossierde in 4e plaatsen.

In de Categorie 11-12 jaar meisjes won Chenice Bergman Oosterlee 2 gouden, 1 zilveren en 1 bronzen medaille! Naast het zwemmen van 10 persoonlijke records!

Bij de heren 15 jaar en ouder won Martijn Kornet 3 zilveren en 1 bronzen medaille.  Waarvan 1 zilveren medaille met de mixed estafette ploeg (samen met Frank Schouten, Evy Witlox en Simone Sweers) op de 4x 50 m vrije slag.

Anita Smits (15 jaar en ouder) zwom naar een bronzen medaille op de 200m vlinderslag.

Al met al ook complimenten aan trainers/coaches Evy Witlox en Anita Smits voor deze geweldige progressie die de zwemmers hebben laten zien!

Samengevat:

  • 60 Starts
  • 42 Persoonlijke records
  • 5   Gouden medailles
  • 9    Zilveren medailles
  • 8    Bronzen medailles
  • 1   tweede plaats overall jongens 11-12 jaar
  • 1   Meet record
  • 1   CCCAN limiet

Barracudas-Bonaire-1

De Bonariaanse zwem- en waterpoloclub de “Barracudas” is een club met ongeveer 60 leden. De club bestaat uit kinderen en volwassen, beginners en gevorderden. We hebben zwemtraining op maandag, dinsdag en donderdag middag. Op woensdag en zaterdag worden er waterpolotrainingen gegeven. De club wordt ondersteund door een team van coaches, een fysiotherapeut en diëtist. Voor meer informatie: barracudasbonaire@gmail.com of www.bonairebarracudas.org/

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo