Veiligheid & openbare orde

Medische uitzending Venezolaanse overvaller leidt tot golf van kritiek

Het Gerecht zal eerst de zaak van de verdachte "Kike" Exposito Perez behandelen, in verband met diens medische uitzending naar Nederland.

Het Gerecht behandelde de zaak van de verdachte “Kike” Exposito Perez vandaag met voorrang, in verband met diens op handen zijnde medische uitzending naar Nederland.

Door Harald Linkels

Kralendijk- Op sociale media werd vanmiddag en vanvond fel en vol onbegrip gereageerd op het bericht dat besloten is om de een van de Venezolaanse overvallers, “Kike” Exposito Perez, met spoed naar Nederland uit te zenden voor medische behandeling.

Perez werd gisteren op de eerste zittingsdag van de inhoudelijke behandeling van de zaak Drum onwel en werd door een arts onderzocht. Hoewel Perez na verloop van tijd weer in de rechtzaal verscheen, werd vandaag besloten dat Perez dringend dient te worden uitgezonden voor medische behandeling, nota bene naar Nederland, waar maar zeer sporadisch patiënten naar worden uitgezonden. De meeste medische uitzendingen vinden plaats naar Aruba of Colombia.

Het OM werd direct bedolven onder verzoeken om een toelichting te geven op deze beslissing. Woordvoerder van het OM-BES, Norman Serphos liet echter weten niet inhoudelijk op de zaak in te kunnen gaan. “Mededelingen over de medische toestand van deze verdachte zijn niet aan het OM”, aldus Serphos, die ook liet weten dat het hier gaat om een zaak tussen arts en patient.

Op facebook verschenen berichten van burgers die zeiden soms maanden te moeten wachten op medische uitzending en niet te kunnen begrijpen dat een overvaller met Venezolaanse nationaliteit, die mede verantwoordelijk is voor de moord op een agent in functie, met prioriteit en spoed wordt uitgezonden naar Nederland. Reacties van deze strekking ontvingen direct veel instemming.

Volgens Serphos zou de zaak van Perez vandaag door de Rechter met voorrang worden behandeld, zodat hij morgen gezien zijn medische toestand morgen niet opnieuw in de provisorische rechtzaal hoeft te verschijnen. Er zijn door het OM-BES geen nadere mededelingen meer over de zaak gedaan.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo