Geen categorie

NGO Platform reikt certificaat Gouden Sponsor uit aan bedrijven Bonaire

Op Bonaire speelt het bedrijfsleven een belangrijke rol in het bestaan van veel goede doelen. Het NGO Platform helpt stichtingen en verenigingen (NGO’s) met projectplannen, begrotingen, subsidie aanvragen, vrijwilligers werven en nog veel meer, maar geeft geen geld. Daarvoor helpt NGO Platform de NGO’s aan fondsen en donaties, subsidie van de overheid en sponsoring vanuit het bedrijfsleven. Gelukkig zijn er veel sociaal betrokken ondernemers op Bonaire die bereid zijn deze organisaties te steunen waardoor veel activiteiten gerealiseerd kunnen worden voor kinderen, kwetsbare doelgroepen, de natuur, de sport en nog veel meer.

Daarom heeft NGO Platform enige tijd geleden een verzoek aan de NGO’s gestuurd met de vraag: “Welk bedrijf verdient het volgens jullie organisatie om de titel Gouden Sponsor van Bonaire 2016 te dragen?”. Het ging hierbij niet om welk bedrijf het meeste geld had gegeven, maar om welk bedrijf de grootste impact of het mooiste gebaar had gemaakt gedurende het jaar.

Er volgden een reeks mooie, inspirerende en zelfs ontroerende inzendingen. Zo schreef FKBO dat hun doelgroep van blinden, slechtzienden, doven en slechthorenden al jarenlang op steun van Hitess kan rekenen, waardoor veel grote en kleine wensen uitgekomen zijn en diverse activiteiten doorgang konden vinden. Rocargo werd genomineerd door Jeugdhuis Jong Bonaire, voor hun jarenlange steun. Al meer dan vijftien jaren geven zij elke maand een vast bedrag en daarnaast helpen zij ook met fundraising activiteiten. Het Centrum voor Jeugd en Gezin schreef over Maduro & Curiels Bank NV, die een jaarlijkse bijdrage geeft voor het Sinterklaasfeest, die de zekerheid gaf om door te gaan met deze kinderactiviteit. FKPD bedankt WEB NV voor het inzetten van mankracht.

Een ander mooi voorbeeld is hoe de kinderen van Kresh Bon Kwido al enkele jaren gesteund worden met een maandelijkse gift van Casa Tienda, omdat zij kinderen het grootste geschenk vinden. Dance Sensation Foundation is trots op Jonathan Transport, die altijd bereid is om te sponsoren wanneer zij vervoer nodig hebben tijdens activiteiten met hun talentvolle en enthousiaste kinderen. SV Atletiko Tera Cora schreef een mooie voordracht over de grote steun van Tambu Shop, die zorgde dat de nieuwe jeugdteams van ATC uniforms konden krijgen, waardoor zij volwaardige teams binnen de vereniging werden.

Stichting Sea Turtle Conservation Bonaire heeft een hechte samenwerking met Dive Friends Bonaire, onder andere voor het gebruiken van locaties, het sponsoren van diverse activiteiten en lenen en doneren van spullen. Tot slot een mooie inzending van Krusada, die dankbaar is voor de bijdrage van Fundashon Cas Boneriano, die vrijblijvend bouwtekeningen aanleverde voor de realisatie van appartementen voor de kwetsbare doelgroepen van Krusada, plus een printer die nu vrijwel dagelijks gebruikt wordt.

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden die de betrokkenheid van het bedrijfsleven van Bonaire illustreren. Uit alle inzendingen heeft het NGO Platform een top drie uitgekozen die tot De Gouden Sponsors van Bonaire van het jaar 2016 zijn gekozen. Deze bedrijven werden deze week verrast met een klein geschenk als blijk van waardering.

Allereerst Dhr. Louis Posner van Bonaire Marine Center. Hij werd genomineerd door Fundashon Plataforma Kultural. Hij verraste de stichting op zijn zestigste verjaardag door aan te kondigen dat al zijn cadeaugeld gedoneerd werd aan deze stichting. Op deze manier maakten veel gasten voor de eerste keer op een positieve manier kennis met de stichting, wat zorgde voor impact en draagvlak creëerde, waardoor er nog meer donaties kwamen. Een geweldig mooi gebaar, die zeker bekroond mag worden met de titel Gouden Sponsor. Dhr. Posner was blij verrast met deze titel en zei zeer bescheiden: “we doen het graag, Bonaire is van ons allemaal.”

Cargill NV werd voorgedragen door ECHO Foundation. Zij waren enorm onder de indruk van alle hulp en steun die zij van Cargill kregen. Hierdoor kon ECHO een generator en een houtversnipperaar aanschaffen, wat anders onmogelijk was en zij hebben geholpen met bijdragen voor het herbebossingproject en de cursus voor vogelgidsen. Daarnaast heeft ook het personeel van Cargill meegeholpen als vrijwilliger met het planten van 680 bomen in het Washington Slagbaai National Park en dit was zo goed bevallen dat het team aangeboden heeft om vaker te komen helpen. ECHO vertelt dat Cargill heeft aangetoond enorm betrokken te zijn bij de natuur en de mensen van Bonaire, niet alleen voor ECHO, maar ook Stinapa en nog andere non-profit organisaties. Ook zij verdienen de titel van Gouden Sponsor. Dhr. Daniel DeAnda nam het certificaat namens alle collega’s van Cargill in ontvangst en vertelde dat Cargill graag initiatieven steunt op het gebied van natuur, educatie en voor kinderen door middel van donaties en het inzetten van vrijwilligers.

Als absolute favoriet heeft NGO Platform gekozen voor Krioyo Paint Bonaire. Meerdere stichtingen vertelden hoe Krioyo Paint altijd klaar staat om te helpen en nooit om publiciteit vragen. Als trouwe sponsor van verf en andere materialen verdienen zij volgens SV New Angels en nog vele andere stichtingen en verenigingen die de naam van Krioyo Paint noemden de titel van Gouden Sponsor van Bonaire. Een zeer verdiende titel voor dit zeer sociaal betrokken bedrijf! In het bijzijn van een aantal collega’s nam Dhr. Arnold de Jong het certificaat in ontvangst.

Wilt uw bedrijf graag contact met stichtingen, bekendheid geven aan uw sponsorbeleid of hulp bij het kiezen van een goed doel? Neem dan vrijblijvend contact op met NGO Platform Bonaire, telefoon 717-2366 of email ngoplatformbonaire@gmail.com.

Deel dit artikel