Politie & Justitie

Sectie toont aan: Adriana Morales met messteken om leven gebracht

Korpschef Jose Rosales legt aan de pers uit hoe speurwerk leidde naar het lichaam van de vermiste Adriana Morales. Foto: The BES-Reporter.

Korpschef Jose Rosales legt aan de pers uit hoe speurwerk leidde naar het lichaam van de vermiste Adriana Morales. Foto: The BES-Reporter.

Kralendijk- Adriana Morales, die afgelopen weekend dood werd aangetroffen op een ‘kunuku’ buiten Kralendijk, is door messteken om het leven gebracht. Dit blijkt uit informatie die vanochtend op de politiewacht van Kralendijk aan de verzamelde pers werd gegeven.

Overigens is er ook nog heel veel onduidelijk over de zaak van de vermoorde medewerkster van het cruiseschip Navigator of the Seas.

Hoofd van de rechercheafdeling Alvin Braaf gaf de pers een overzicht van de zaak waarop niet minder dan 25 inspecteurs waren gezet. Sommigen van hen werkten per dag meer dan 16 uur om de vermiste Morales terug te kunnen vinden. Uiteindelijk was het knap recherchewerk dat de politie leidde naar de plek waar Morales provisorisch begraven lag.

“In tegenstelling tot wat op social media wel wordt beweerd is het niet de aangehouden verdachte die ons naar het lichaam van Morales heeft geleid”, zei korpschef Jose Rosales. Volgens Rosales ging het om puur recherchewerk, waarbij het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN), door haar kennis van de samenleving, de stukjes van de puzzel bij elkaar wist te brengen.

Hoofdofficier Henry Hambeukers kon nog geen antwoord geven op de vraag waneer Morales nu precies om het leven werd gebracht: vlak na haar verdwijning of op een later tijdstip. “U kent ons klimaat”, zei Hambeukers die aangaf dat Morales werd gevonden in de buitenlucht en dat het lichaam al in vergaande staat van ontbinding verkeerde. Wel kon Hambeukers aangeven dat inmiddels was vastgesteld dat Morales met messteken om het leven werd gebracht. Over het motief van de vermoedelijke dader kon Hambeukers nog weinig zeggen. “Het is voor ons van groot belang om de precieze details en de precieze gang van zaken vast te stellen. Daar zijn wij nog volop mee bezig”, aldus Hambeukers.

Gezaghebber Edison Rijna stond vooral stil bij het persoonlijk leed van de nabestaanden. “Als vader kan ik heel goed begrijpen wat de ouders van Adriana Morales moeten voelen”, aldus de eerste burger. De gezaghebber riep de bevolking ook op om de politie bij dit soort zaken bij te staan, met informatie die het onderzoek kan helpen. “Ons eiland staat bekend als een mooi eiland waar het goed vertoeven is”, aldus Rijna, die zei dat dit soort zaken simpelweg niet bij het eiland past en ook een enorm negatieve impact op Bonaire kunnen hebben als toeristische bestemming. De burgervader riep ouders op hun bijdrage te leveren aan het opvoeden van hun kinderen om deze op het rechte pad te houden. “We hebben allemaal een verantwoordelijkheid in deze”, aldus Rijna.

Het onderzoek duurt nog voort. De justitie-driehoek, bestaande uit de korpschef, hoofdofficier en gezaghebber vroegen begrip voor het feit dat veel details, in het belang van het onderzoek, nog niet kunnen worden vrijgegeven.

Deel dit artikel