Geen categorie

Minderjarige breekt been tijdens voorbereiding voor zeepkistrace

Bonaire – Afgelopen weekeinde heeft een jongen van 9 verschillende letsels opgelopen en heeft hij zelfs zijn been gebroken, tijdens het oefen voor de zeepkistenrace die aanstaande donderdag plaatsvindt. Men moest de jongen naar het ziekenhuis vervoeren voor medische behandeling aan de verschillende letsels en zijn gebroken been.

Uit informatie die de politie heeft ontvangen blijk dat dit niet het enige incident was waarbij iemand gewond is geraakt tijdens het voorbereiden van dit evenement. Volgens de wet is het niet toegestaan om in zeepkisten op de openbare weg te rijden zonder een vergunning hiervoor.

KPCN steunt activiteiten die een positieve bijdrage leveren aan onze samenleving, maar toch is het belangrijk om iedereen die meedoet te waarschuwen om voorzichtig te zijn en om de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen. Ook gaat er een waarschuwing uit naar de toeschouwers, om alert te zijn en zo te gaan staan, dat ze uit de weg kunnen gaan als de bestuurder van een zeepkist de controle over de zeepkist verliest.

KPCN hoopt dat de voorbereidingen en het evenement zelf goed verlopen, zonder verdere slachtoffers.

Deel dit artikel