Sport & Vrije tijd

Waterpolospelers vertegenwoordigen Bonaire op de Bahamas

Dinsdag, 4 april 2017, vertrok een selectie van het Bonaireaanse waterpoloteam richting de Bahama’s om daar deel te nemen aan de Internationale Kampioenschappen Carifta 2017. Carifta is een aquatisch kampioenschap in de Caribbean waarbij de sporters worden ingedeeld in leeftijdscategorieën. Deze kampioenschappen worden  jaarlijks georganiseerd onder toezicht van de CANOC, de “Caribbean Association of National Olympic Committees”, en vonden dit jaar op de Bahama’s plaats. De deelnemende eilanden waren Bahama’s, Barbados, Bonaire, Jamaica en Trinidad. De Bonairiaanse deelname bestond uit 2 teams, 1 in de leeftijdscategorie onder 16 jaar (U16) en 1 in de categorie onder 19 jaar (U19).  In totaal zijn 17 jongens en meisjes afgereisd om zich samen met hun coaches te meten met  deze internationale concurrentie. 

We zijn erg trots op onze deelname aan deze Carifta Waterpolo Kampioenschappen. Waterpolo is op Bonaire een jonge sport en wordt pas sinds 5 jaar beoefend. Een aantal spelers uit de selectie spelen echter nog veel korter. De Bonairiaanse teams waren de enige gemixte teams,  ze bestonden zowel uit jongens als meisjes. Onze dames hebben zich goed staande weten te houden  tegenover hun mannelijke tegenstanders in zowel de U16 categorie als de U19 categorie. Ook heeft Bonaire bben wij niet zoveel spelers om uit te kiezen op Bonaire en hebben een aantal spelers zowel in de categorie U 16 als ook in U 19 gespeeld. Voor hen was dit dubbele toernooi een extra zware belasting. 

Bonaire kon zich dan ook niet onder de top 3 scharen maar heeft bewezen een geduchte tegenstander te zijn met veel competentie. Zo werd Knut Pedersen uitgeroepen tot de beste verdediger van het toernooi. Chaz Sweers werd door een FINA official (International Swimming Federation) geprezen als een voorbeeld voor de waterpolo sport. De wedstrijd van de U19 om de Bronzen medaille tegen Barbados was nog behoorlijk spannend en eindigde in Bonaire 8 – Barbados 11. Beide teams, U16 en U19 groeiden zienderogen tijdens het toernooi. De spelers vonden zelf terecht dat ze tijdens dit ene toernooi meer geleerd hebben dan in een jaar alleen trainen.

Voor de Bonaire is deze deelname onderdeel  van een voorbereidingstraject voor de Carifta Waterpolo Kampioenschappen van 2018. We hopen dan met sterker geworden teams voor de prijzen te gaan spelen. Graag willen we onze sponsors bedanken voor het creeeren van deze kans voor onze jeugd, Openbaar Lichaam Bonaire, Tourism Corporation Bonaire, Fundashon Wega di Number, de ouders en natuurlijk de spelers zelf die hard hun best gedaan hebben met sponsoracties.

Officiële uitslagen van de Bonaireaanse matches:

1200

U16: Bonaire – Bahamas 5 – 19

U16: Trinidad & Tobago – Bonaire 22 – 7

U16: Jamaica – Bonaire 15 – 3

U16: Bonaire –  Barbados 4 – 8

1200

U19: Bonaire – Barbados 5 – 16

U19: Bonaire – Bahamas 5 – 13

U19: Bonaire – Jamaica 1 – 17

U19: Jamaica – Bonaire 30 – 4

U19: Bonaire – Barbados 8 – 11

Mocht je meer willen weten over waterpolo of zwemmen op Bonaire kom dan eens kijken bij de zwem- en waterpolo training. Informatie kan gevonden worden op:

https://www.facebook.com/BonaireBarracudas

http://bonairebarracudas.org/

email: barracudasbonaire@gmail.com

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo