Ondernemen & Bedrijven

Cursus geiten- en schapenhouderij, van POP Bonaire en KRIABON

Kralendijk, 10 april 2017

Rocargo

De laatste tijd is er veel aandacht voor de landbouwsector en voor de geitenhouderij, door de grote potentie voor bijdrage aan onze economie en de mogelijkheid om ons eigen eten te produceren.

Om het niveau van de geiten- en schapenhouders te verhogen, organiseert het Plattelandsontwikkelingsprogramma Bonaire (POP Bonaire), in samenwerking met KRIABON, een cursus. Het doel van de cursus Een professionele geitenhouder produceert kwalitatief vlees, is leren hoe geiten en schapen op een professionele manier kunnen worden gehouden, en een product van betere kwaliteit oplevert.

Onderwerpen die zullen worden behandeld zijn: voeding, ecologie, geiten- en schapenrassen, ziekten, beheer en productiesystemen.

Medewerkers van de Fundashon Jahdisi di Kòrsou zullen de cursus leiden. Deze stichting heeft veel ervaring met het geven van cursussen over het houden van geiten en schapen op Curaçao.

Aan het eind van de cursus zal een examen worden gegeven, om de kennis van de cursisten te bepalen, wanneer een cursist slaagt, krijgt deze een certificaat.

De cursus wordt gegeven in het Papiaments, en wordt gedurende 7 zaterdagen van 9 tot 1 uur gegeven. De cursus start op 6 mei. Meedoen kost USD 70, dit is inclusief lunch. U kunt zich tot 23 april inschrijven voor deze cursus bij KRIABON. Er is ruimte voor een beperkt aantal deelnemers. Deze cursus wordt voor een groot deel gefinancierd door COSME, een organisatie die ondersteund wordt door de Europese Unie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kriabon op het nummer 717 4587, of met POP Bonaire via popbonaire@gmail.com.

Deel dit artikel