Geen categorie

De Openbare Bibliotheek Bonaire organiseert voordracht over muziek

Kralendijk – In verband met de viering van de ‘Dia di Rincon’ heeft het Bonairiaanse eilandsbestuur in samenwerking met de Openbare Bibliotheek een middag georganiseerd met een lezing over culturele muziek.

Op uitnodiging van de Openbare Bibliotheek heeft mw Veronica Mercera de voordracht gehouden voor de naschoolse opvang ‘Muñecon’ van de wijk Republiek.

Mw Veronica (Ronni) Mercera is componist en liedjeschrijver met een grote liefde voor de Bonairiaanse cultuur, die meerdere liedjes gewijd aan de cultuur van ons eiland op haar naam heeft staan.

Donderdagmiddag heeft mw Mercera in de zaal van de Openbare Bibliotheek een voordracht gehouden voor de kleintjes die met grote aandacht het verhaal volgden. Daarna kregen ze gelegenheid om allerlei muziekboeken in te kijken. Aan het eind van de middag mochten de kinderen een puzzel maken over muziekinstrumenten. Dat bleek een succesvolle afsluiting en met een glimlach op hun gezichtjes verlieten ze de Openbare Bibliotheek, terwijl ze het personeel hartelijk bedankten.

In het kader van culturele aktiviteiten van ons eiland organiseert de Openbare Bibliotheek voordrachten voor scholen om de kinderen te stimuleren meer kennis op te doen over onze cultuur.

Deel dit artikel