Veiligheid & openbare orde

Getuigen gegijzeld in onderzoek “Alapaha”

In het kader van het onderzoek Alapaha, het onderzoek naar een dodelijk schietincident op 1 maart 2017 op Bonaire, werden er vandaag twee getuigen gehoord ten overstaan van de Rechter-commissaris (RC) in Kralendijk. Het OM had de RC hierom verzocht.

Omdat de getuigen niet alle vragen van de RC wilden beantwoorden, terwijl deze informatie wel van groot belang kan zijn in het onderzoek, vorderde de OvJ om de twee getuigen te gijzelen. Dit betekent dat de getuigen worden vastgehouden in een huis van bewaring, totdat ze wel antwoord willen geven.

De RC heeft de vordering toegewezen en bepaald dat de getuigen tot volgende week vrijdag gegijzeld blijven.

Het gijzelen van getuigen is een zeldzaamheid. Dat de RC in deze zaak heeft besloten om tot gijzeling over te gaan, geeft aan hoe belangrijk het in deze zaak is dat getuigen volledig meewerken aan het onderzoek van de politie.

Getuigen, anders dan verdachten, zijn verplicht antwoord te geven op vragen tijdens een onderzoek.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo