Welzijn & Zorg

Het Eilandsbestuur heeft haar inspecties van alle winkels die producten uit Brazilië verkopen geïntensiveerd

  Het Eilandsbestuur heeft haar inspecties van alle winkels die producten uit Brazilië verkopen geïntensiveerd

Kralendijk – In het kader van de problemen die zijn ontstaan in fabrieken in Brazilië, heeft het Bonairiaanse Eilandsbestuur actie ondernomen en de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen. De directie Toezicht & Handhaving heeft haar inspecties van alle winkels die deze producten verkopen geïntensiveerd.

In verband met een intern onderzoek hebben de Braziliaanse autoriteiten vorige week aangekondigd dat er zich twijfelachtige praktijken voordoen met betrekking tot diverse soorten vlees die verwerkt worden in verschillende fabrieken. Deze praktijken brengen risico’s met zich mee voor de gezondheid na het nuttigen van de betrokken producten.

Enkele landen in de Cariben hebben bepaalde producten uit de handel gehaald en deze tevens vernietigd. Het gaat hierbij om rund- en kippenvlees, dat overeenkomt met de productiedata en de productie- en verpakkingsnummers van deze specifieke zending. Het betreft hier vlees uit fabrieken met de SIF nummers 825, 1010, 2155, afkomstig uit Brazilië.

Voor wat betreft blikvlees, in dit geval ‘corned beef’ van het merk ‘Grace’ met SIF nummer 385 (uiterste houdbaarheidsdatum 25 november 2020) vragen wij met klem om deze niet te gebruiken in afwachting van nader onderzoek. Als veiligheidsmaatregel voor de volksgezondheid richt het Eilandsbestuur het verzoek aan alle inwoners om goed op te letten en deze producten niet te nuttigen.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo