BES Eilanden

Brandweerkorps doopt nieuwe crash tender

Op vrijdag 24 maart heeft het Brandweerkorps Caribisch Nederland (BKCN) een speciale doopceremonie gehouden voor de nieuwe crash tender op  Juancho Yrausquin Airport op Flat Point. Dit nieuwe brandweervoertuig is speciaal aangepast om op de luchthaven van Saba te kunnen functioneren en is in gebruik genomen na een trainingsweek van technici van het bedrijf Rosenbauer.  De ceremonie werd bijgewoond door alle brandweermannen/vrouwen, het management en personeel van de luchthaven en gezaghebber Jonathan Johnson.

Algemeen commandant van het Brandweerkorps Caribisch Nederland, Jair Tromp, reisde naar Saba voor deze gelegenheid. Tromp verklaarde dat het ministerie van Veiligheid en Justitie ervoor gezorgd heeft dat deze crash tender voldoet aan de specifieke eisen van Saba, waar een categorie 3-luchthaven is.  “Het duurde meer dan een jaar en ik ben blij dat dit voertuig eindelijk hier is en  gebruikt kan worden wanneer dit noodzakelijk is. Ik ben ook trots te kunnen zeggen dat in de afgelopen jaren het team hier op Saba is opgeleid en is ge-upgrade in verschillende disciplines van brandbestrijding en rampenbestrijding. Onze missie blijft om het hele Brandweerkorps Caribisch Nederland te versterken. Ik ben blij met de resultaten tot nu toe.”

Namens het bestuurscollege sprak  gezaghebber Jonathan Johnson:

“Met de komst van deze nieuwe brandweerwagen hoop ik dat iedereen de investeringen die de Nederlandse overheid op ons eiland doet herkent en erkent . Met deze investeringen in materieel en het upgraden van personeel voldoen we aan bepaalde verwachtingen en normen. In de komende jaren moeten we verder blijven uitbouwen  wat we nu hebben, om te voldoen aan de eisen en standaardnormen”, verklaarde de gezaghebber Jonathan Johnson.

Lokale commandant, Julio Every bedankte zijn team voor hun inspanningen en inzet.  “Deze crash tender is een grote verbetering niet alleen voor ons korps, maar ook voor de luchthaven, omdat het voertuig de naam, Juancho Yrausquin  draagt. Als Team Saba beloven wij plechtig altijd zorg te dragen voor al onze voertuigen en uitrusting en wij zullen onze professionaliteit binnen de organisatie blijven upgraden en onderhouden”. Brandweermannen Reid Barnes en Michel Johnson hadden de eer het nieuwe voertuig te mogen dopen.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo