Onderwijs

Vier ambtenaren Post en Archief ronden LARM-opleiding af

Kralendijk,- Vier medewerkers van het Openbaar Lichaam Bonaire werkzaam bij de afdeling Post & Archief hebben een LARM-opleiding (Leergang Aankomend Record Manager) gevolgd op HBO niveau. In december 2014 zijn ze begonnen met de opleiding die verzorgd werd door ProDocit (Cur.). Tijdens de opleiding wordt geleerd hoe een registratie- en documentatiesysteem te organiseren en beheren vanaf het moment dat het document vorm begint te krijgen totdat het de volledige vereiste procedure heeft doorlopen.

Rocargo

Het systeem is op zo’n manier in elkaar gezet dat men alle soorten informatie eruit kan halen, hetzij voor actuele zaken die gaande zijn, beleidstoetsing of informatie over onze cultuur en geschiedenis. Bij dit alles wordt rekening gehouden met ontwikkelingen en veranderingen binnen het beheersysteem van documenten en informatie waarbij meer en meer gebruik wordt gemaakt van gedigitaliseerde systemen.

Gezaghebber Edison Rijna heeft naar voren gebracht dat het heel belangrijk is dat een ieder zich ontwikkelt in zijn/haar werk, want dat zal ook bijdragen aan de ontwikkeling van een goede dienstverlening op ons eiland. Ten slotte heeft dhr Rijna namens het Bonairiaanse Eilandsbestuur de certificaten en diploma’s uitgereikt aan de cursisten.      

Mw Rositta Bakri en mw Jennie Janga hebben een certificaat en mw Meralda de Palm en mw Denise Ellis hebben een diploma in ontvangst genomen. 

Deel dit artikel