Nieuws van Bonaire

Jonnie en Thérèse Boer verbinden hun naam aan Beach Restaurant op Bonaire

Vanaf 1 november 2017 kunnen gasten op Bonaire gaan genieten van het signatuur van Jonnie en Thérèse Boer van De Librije, Zwolle. Het culinaire koppel gaat op Bonaire een Caribisch avontuur beginnen door het management te verzorgen van het Beach Restaurant op het Delfins Beach Resort. Zij voeren hier een wereldse, toegankelijke kaart mét de signatuur van De Librije. De wijnen worden met zorg geselecteerd om de gast een zo divers mogelijk aanbod van smaakpaletten aan te bieden. Ook een aantal van de huidige personeelsleden van De Librije gaan naar Bonaire om de kwaliteit en de filosofie te waarborgen.

Jonnie heeft de keuken zo ingericht dat er zoveel mogelijk gewerkt wordt met lokale producten. Natuurlijk wordt alles vers gemaakt en is de creativiteit van Jonnie en Thérèse zichtbaar op de menukaart. Zij zijn geïnspireerd door gerechten die zij wereldwijd hebben gegeten en waar zij hun eigen versie van maken, zoals de Tom Kha Kai. Voor deze Thaise soep kiezen zij niet voor kip, maar juist voor leguaan.

“Het mooie van Bonaire is dat je hier nog direct van de vissers koopt”, zo legt Jonnie uit. “Dat betekent wel dat als het een week heel hard waait de kleine vissersbootjes niet uitvaren en er dus niet veel vis te krijgen is. Als ze wel uitvaren, dan ben je zo’n beetje gegarandeerd van bijvoorbeeld de meest prachtige tonijn of een mooie Mai Mai. Ons restaurant gaat deze lokaal gevangen vis gebruiken om de gasten van het resort en de gasten van Bonaire te verwennen met gerechten waar je je vingers bij aflikt. Daar gaat ons team op Bonaire voor zorgen. Ook zal er af en toe een Lionfish geschoten worden, waar de chef dan weer prachtige gerechten mee kan maken. De Lionfish bedreigt het koraal en dus mag deze invasieve soort geschoten worden”. 

Jonnie en Thérèse zijn geen onbekenden op het eiland Bonaire. Ze zijn fervente duikers en vinden het heerlijk om op Bonaire de onderwaterwereld te verkennen.

Deel dit artikel