Economie

Vliegen zit gebroeders Antoin in het bloed

Danielson Antoin, de jongste van de twee Antoin broers (links op de foto) is na slechts enkele maanden vliegen als First Officer op de Twinotter van Winair, klaar om Captain te worden op de 19-seaters van de Bovenwindse luchtvaartmaatschappij.

Door Harald Linkels

Kralendijk- Vliegen zit zonder meer in het bloed van de broers Franklin en Danielson Antoin. Recent ontving de familie Antoin het heugelijke nieuws dat jongste zoon Danielson binnenkort plaats zal kunnen nemen op de linkerstoel in de cockpit als Captain op de DH-6 “Twinotter” vliegtuigen van het Sint Maartense vliegbedrijf Winair.

De Antoins zijn al jaren bekende gezichten binnen de Antilliaanse luchtvaart. Franklin Antoin Jr, de oudste van de twee broers schopte het eerder al tot Captain op de Fokker-100 vliegtuigen van het inmiddels niet meer bestaande Dutch Antilles Express (DAE). Toen DAE over de kop ging zat Franklin niet bij de pakken neer en kluste hij onder andere bij als Captain op de Britten-Norman vliegtuigen van het kleine Divi-Divi air en op het ambulance vlieguig dat door Medicair op Bonaire is gestationeerd. Inmiddels vliegt hij al weer enige tijd als Captain op de Fokker-50 vliegtuigen van Insel Air Curaçao.

Franklin Antoin Jr, hier links op een recente foto met zijn trotse vader en bekende journalist Franklin (Bòi) Antoin. Franklin Jr. vliegt al weer enkele jaren als captain op de Fokker 50 vliegtuigen van Insel Air.

Ook Danielson heeft op relatief jonge leeftijd al de nodige ervaring opgedaan. Zo werkte hij jaren als Captain op de vliegtuigen van luchtvaarttaxibedrijf EZ-Air, vóór hij begon als First Officer bij Winair. Dat talent en ervaring zich niet laten verlochenen blijkt wel uit het feit dat hij na een tijdsbestek van amper een paar maanden, al klaar is voor de volgende stap in zijn carrière.

Zelfs in hun vrije tijd zijn de twee broers nog bezig met de luchtvaart. Zo richtten zij Falki Air Curaçao op, waarmee zij in een privévliegtuig rondvluchten maken en les geven.

Overigens heeft Bonaire in de loop der jaren meerdere goede piloten voortgebracht. Op het eiland is sinds enkele jaren ook een heuse MBO-opleiding tot vliegtuigmonteur gevestigd, waarmee Bonaire in feite alle ingredienten in huis heeft om zelf wat te gaan ondernemen op het gebied van de vaak wankele “airlift” die het eiland regelmatig parten speelt.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo