Politiek & Bestuur

Ook Jeroen Recourt (PvdA) voert campagne op de eilanden

Jeroen Recourd, nummer 23 op de lijst van de Partij van de Arbeid (PvdA), voert actief campagne op de eilanden. Aanstaande zaterdag is hij op Bonaire om van de burgers te horen wat hen het meeste bezighoudt.

Door Harald Linkels

Kralendijk- Kandidaat nummer 23 op de lijst van de Partij van de Arbeid, Jeroen Recourt, zal actief campagne voeren op het eiland. Daarvoor komt Recourt over naar het eiland om met burgers in gesprek te gaan.

Recourt zegt hierover: “Bonaire, Saba en Statia zijn drie unieke en prachtige eilanden ver weg van Nederland. Ik hou van dit stukje Koninkrijk. Hoe mooi ook, er zijn nog vele problemen die opgelost moeten worden. De Tweede Kamer kan helpen deze problemen op te lossen. Toch lijken maar weinig mensen te gaan stemmen op 15 maart aanstaande”, aldus de politicus. Recourt zegt dat hij iedereen vooral op wil roepen toch te gaan stemmen voor de Tweede Kamer verkiezingen.

Recourt zegt dat hij zich bewust is van het feit dat de burgers het gevoel hebben dat er nog veel moet gebeuren en dat Den Haag niet altijd luistert naar wat er op de eilanden leeft. Ook zegt hij te beseffen dat er nog grote uitdagingen zijn als het gaat om het bestrijden van de armoede op de eilanden.

“Juist hierom kom ik naar Bonaire. Om te luisteren. Om die kennis mee terug te nemen naar Nederland en in het parlement te laten horen. En om de inwoners van Bonaire, Statia en Saba op te roepen te gaan stemmen zodat uw stem in het Nederlandse parlement wordt gehoord”, aldus Recourt.

Gezien de laatste peilingen over het verwachte aantal zetels van de PvdA, zal Recourt eventuele voorkeursstemmen van de eilanden goed kunnen gebruiken. Wordt hij niet rechtstreeks gekozen, dan is er een niet ondenkbeeldige kans dat hij niet opnieuw in het parlement plaats zal kunnen nemen.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo